Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Diputació de Barcelona: TRANSITAR-bus, un espai de reflexió i d’orientació al Saló de l’Ensenyament 2024

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

TRANSITAR-bus és un recurs pedagògic del projecte “TRANSITAR, orientar-se en un món canviant”, una exposició itinerant per la província de Barcelona que forma part de les estratègies de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona en la seva lluita contra l’abandonament escolar prematur, els projectes d’orientació al llarg de la vida i la promoció de les noves oportunitats educatives.

Es tracta d’un antic bibliobús transformat en un espai d’experiències enfocades a l’orientació. És un lloc per reflexionar: on ets, on vols anar i com anar-hi.

Estarà aparcat al pavelló dels estudis universitaris del Saló de l’Ensenyament i oferirà activitats dinamitzades per un equip de joves que han rebut una formació específica per atendre de manera personalitzada necessitats i inquietuds diverses.

La temàtica del bus és el viatge com a metàfora de l’orientació al llarg de la vida: els paisatges per on transiteu, els estels que us guien, les persones que hi trobeu, els camins que trieu.

Hi ha tres activitats dissenyades específicament per a aquest bus: “El meu viatge”, “La meva estrella” i “El meu llegat”.

A l’exterior del vehicle, tot recorrent la carrosseria podreu realitzar “El meu viatge”, on prendreu decisions amb l’ajut de quatre avatars (la muntanya, l’arbre, l’aigua i la flor).

A l’interior del bus reflexionareu sobre els vostres projectes de futur amb  “La meva estrella”.

I, finalment, podreu compartir l’experiència viscuda al taulell amb lletres de l’activitat “El meu llegat”.

El projecte TRANSITAR-bus s’ha creat des de diferents àrees de la Diputació de Barcelona de forma participativa, comptant amb noies i nois de Noves Oportunitats Educatives de la Fundació El Llindar. També hi han col·laborat artistes joves, que han aportat la seva visió actual, com ara Guille Manchado (il·lustració), Gina Guasch Team (disseny gràfic), Carles Castaño (il·luminació) i Sergi Laclaustra (vídeo).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere