Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

XVI Esmorzar / Col·loqui de la Secció Territorial de Lleida del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya: “La Importància de l’Exercici Terapèutic en Persones amb Malalties Neurològiques”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El proper dissabte 16 de març, la Secció Territorial de Lleida del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya celebrarà la setzena edició del seu tradicional Esmorzar / Col·loqui, enguany, sota el títol “La Importància de l’Exercici Terapèutic en Persones amb Malalties Neurològiques”.

La sessió començarà amb la reunió anual per als col·legiats de la província de Lleida, en la qual els membres de la Secció Territorial de Lleida faran un breu resum de la seva activitat durant l’any 2023 i donaran pinzellades de les activitats previstes per al 2024.

La segona part serà una conferència a càrrec de la fisioterapeuta Maria Masbernat sobre Malalties neurològiques.

Després d’haver patit una lesió d’origen neurològic, sovint les persones amb malalties neurodegeneratives presenten una alta incidència de sedentarisme, que és un dels factors de risc més importants per a altres comorbiditats. En aquesta ponència, es pretén destacar els problemes associats al sedentarisme, així com les diverses possibilitats d’exercici terapèutic que podem prescriure a aquestes persones, basant-nos en l’evidència científica.

En acabar la conferència, els assistents podran plantejar les seves preguntes al ponent. Per cloure la jornada, la Secció Territorial de Lleida oferirà un esmorzar als assistents.

PROGRAMA
10.00hPresentació i reunió anual 
10.30hPonència sobre ” La Importància de l’Exercici Terapèutic en Persones amb Malalties Neurològiques” a càrrec de Maria Masbernat 
11.30hCol·loqui i esmorzar

+++

Qui és Maria Masbernat?

Maria Masbernat Almenara. Investigadora postdoctoral de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida. Doctora en medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (2018). Tesi realitzada en col·laboració amb l’Institut Guttmann (Badalona) i el Parc de Salut Mar (Barcelona). Màster en Neurorehabilitació per la Universitat Autònoma de Barcelona (2013). Diplomada en Fisioteràpia per la Universitat Internacional de Catalunya (2011).

Les principals àrees d’especialització són la neurorehabilitació, la rehabilitació cognitiva i l’exercici terapèutic mitjançant l’ús de tecnologies avançades, el que l’ha portat a tenir especial interès en el disseny centrat en l’usuari i la usabilitat per al seu desenvolupament.

Forma part del grup de recerca consolidat GESEC (Grup d’Estudis sobre Societat, Educació, Salut i Cures) de la UdL i del grup GRECS (Grup de Recerca a Cures per a la Salut) de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere