Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Premi Europeu per a Dones Innovadores: celebrant les contribucions destacades de les dones a la innovació i l’emprenedoria a Europa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Avui (19/03/2024), la Comissió Europea ha anunciat les guanyadores i finalistes de la 10a edició del Premi Europeu per a Dones Innovadores.

Les dones estan inspirant les futures generacions d’innovadors i destaquen la importància de la diversitat i la igualtat de gènere per impulsar l’agenda d’innovació d’Europa.

Iliana Ivanova, comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, ha dit:

“Aquesta edició del Premi Europeu per a Dones Innovadores commemora deu anys de celebració de les dones que lideren el camí en innovació i emprenedoria a tot Europa. La meva més cordial felicitació a tots els guanyadors i subcampions. Les seves idees innovadores, passió i determinació ens inspiren a tots i ens recorden la importància de fomentar l’equilibri de gènere en el panorama d’innovació d’Europa”.

La 10a edició del premi mostra els èxits notables dels guanyadors i subcampions en tres categories:

1) Dones innovadores, per a totes les dones fundadores i cofundadores dels Estats membres de la UE i els països associats a Horizon Europe:

Guanyadora: Rana Sanyal (Türkiye), directora científica i cofundadora de RS Research, que desenvolupa nanomedicines intel·ligents per a la quimioteràpia dirigida.

Subcampiones:

• Natalia Tomiyama (Alemanya), directora general i cofundadora de NÜWIEL, que desenvolupa remolcs electrònics que poden adaptar-se al moviment del vianant o del motorista que l’estira.

• Elena García Armada (Espanya), CEO i cofundadora de Marsi Bionics, que desenvolupa exoesquelets pediàtrics i genolls robòtics.

2) Rising Innovators, per a dones joves innovadores prometedores menors de 35 anys:

Guanyadora: María González Manso (Espanya), consellera delegada i cofundadora de tucuvi, que automatitza les consultes telefòniques de seguiment amb intel·ligència artificial empàtica.

Subcampiones:

• Sara Correyero Plaza (Espanya), CEO i cofundadora d’IENAI SPACE, que desenvolupa mòduls de propulsió elèctrica per a nanosatèl·lits juntament amb l’optimització de la missió.

• Bàrbara Oliveira (Irlanda), CTO i cofundadora de Luminate Medical, la tecnologia de la qual ajuda a prevenir els efectes secundaris del tractament del càncer.

• Eva Sadoun (França), CEO i cofundadora de Lita.co, que facilita la inversió en empreses socials.

3) EIT Women Leadership, per a membres excepcionals de la comunitat EIT:

Guanyadora: Yuliia Bialetska (Ucraïna), directora executiva i cofundadora de S.lab, que desenvolupa alternatives als envasos d’escuma de plàstic.

Subcampiones:

• Deniz Ficicioglu (Alemanya), director general i cofundador de BettaF!sh GmbH, que desenvolupa alternatives al peix basades en algues.

• Cristina Purtill (Irlanda), CEO de Plio Surgical, que va desenvolupar una solució magnètica per a la recuperació postoperatòria intestinal.

Gestionat conjuntament pel Consell Europeu d’Innovació i l’Agència Executiva de les Pimes (EISMEA) i l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), el Premi Europeu per a Dones Innovadores subratlla el paper inestimable de les dones en la promoció del canvi transformador i el foment del creixement impulsat per la innovació en el Unió Europea. Aquest any de fita marca deu anys d’homenatge a dones excepcionals que han impulsat la innovació i l’emprenedoria a tot Europa.

Fons

El Premi Europeu per a Dones Innovadores s’atorga a dones de tota la UE i dels països associats a Horizon Europe, les innovacions disruptives de les quals estan impulsant un canvi positiu per a les persones i el planeta.

El premi està gestionat conjuntament pel Consell Europeu d’Innovació i l’Agència Executiva de Pimes (EISMEA) i l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT). Els guanyadors són escollits per un jurat d’experts independents.

Hi ha tres categories de premis:

• La categoria Dones innovadores, premiada a les dones innovadores amb més talent de tota la UE i països associats. El guanyador rep 100.000 euros, i dos accèssits reben 70.000 i 50.000 euros respectivament;

• La categoria Rising Innovators, atorgada a joves innovadors prometedors menors de 35 anys. El guanyador rep 50.000 €, i els dos finalistes reben 30.000 € i 20.000 € respectivament;

• La categoria EIT Women Leadership, atorgada a dones líders excepcionals de la comunitat EIT. El guanyador rep 50.000 €, i els dos finalistes reben 30.000 € i 20.000 €, respectivament.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere