42è Curs anual de drets humans: acció climàtica, defensa ambiental i drets humans
Dilluns, 08/04/2024 fins Dijous, 25/04/2024 Hora: 18 h.
La formació es planteja com un espai de reflexió, intercanvi i estudi amb la finalitat d’aprofundir en els impactes de la crisi ambiental i climàtica sobre els drets humans.
L’Institut de Drets Humans de Catalunya organitza el 42è Curs anual de drets humans: acció climàtica, defensa ambiental i drets humans, del 8 al 25 d’abril. Les sessions es duran a terme en format presencial, en un lloc encara per determinar, de dilluns a dijous, a les 18 h. Entre altres finalitats, el curs pretén donar a conèixer les propostes i accions que s’estan desenvolupant des de l’àmbit dels drets humans per a afrontar, revertir i mitigar la crisi i els seus efectes.
La formació s’estructura en tres mòduls temàtics: el mòdul 1 ‘Justícia climàtica i sistemes internacionals de protecció de drets humans’, el mòdul 2 ‘Canvi climàtic i drets humans: impactes, vulnerabilitats i propostes d’acció’, i el mòdul 3, ‘Defensa ambiental des dels drets humans’. Cada mòdul es compon de dues sessions presencials i un seminari web en directe, on persones expertes de diferents àmbits exposaran les qüestions i elements clau per a abordar les temàtiques. En cada sessió, a més de l’exposició teòrica, es facilitarà un espai per al debat i el diàleg entre el professorat i l’alumnat.
El curs és dirigit a estudiants, membres de la societat civil organitzada, activistes i persones defensores de drets humans i del medi ambient, personal de l’administració pública, professionals jurídics, de la comunicació i d’altres sectors que desenvolupen tasques vinculades a la defensa dels drets humans i del medi ambient, així com ciutadania interessada. El professorat està format per expertes de l’àmbit acadèmic, les organitzacions socials i l’activisme, d’organitzacions internacionals i de les administracions públiques. Consulta el porgrama complet.
El curs està reconegut amb crèdits de la Universitat de Lleida (3 crèdits ECTS), la Universitat de Girona (1 crèdit ECTS) i la Universitat Oberta de Catalunya (Graus de Drets, Relacions Internacionals i Ciència Política, 1,5 crèdits ECTS). Per obtenir el reconeixement de crèdits s’ha de fer el curs complet i presentar un treball posterior.