Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Catalunya: La meitat d’especialitats de Secundària i FP tenen menys aspirants que vacants ofertes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La diferència entre aspirants i places supera el 70% en alguns casos

Un total de 31 de les 60 especialitats d’ESO i FP que el Departament d’Educació ha ofert tenen menys aspirants que vacants ofertes. Segons les dades recollides pel sindicat Professors de Secundària (ASPEPC), entre les especialitats de les oposicions on hi ha més places ofertes que professors que hi aspiren hi ha matemàtiques, català o informàtica.

A les oposicions de l’any passat un 33% dels aspirants va suspendre i, per tant, és probable que al final del procés encara quedin més opcions per estabilitzar una plaça docent sense aprofitar. La diferència entre aspirants i places supera el 70% en alguns casos.

D’aquesta manera, en el cas de llengua catalana i literatura s’han acceptat 489 professors per fer les oposicions, però hi ha 555 places en joc. A l’especialitat de matemàtiques la diferència entre demanda i oferta és encara més gran: encara que tots els aspirants aprovessin quedarien un 32% de places sense adjudicar, ja que s’han presentat 489 aspirants per les 720 vacants disponibles. L’àmbit informàtic també pateix una falta important de professionals de l’educació. En aquesta especialitat, gairebé la meitat de les vacants (48%) per assolir una plaça fixa quedaran buides, tot i que s’han presentat 66 aspirants.

Hi ha determinades especialitats d’FP en què el problema encara és més acusat i en les quals, com a mínim, quedaran un 70% de les places ofertes sense ser adjudicades. Són especialitats com sistemes electrònics, sistemes i aplicacions informàtiques o organització i projectes de sistemes energètics.

El Departament d’Educació argumenta que en algunes assignatures, com les filologies, hi ha manca de titulats, mentre que en altres, com informàtica, hi ha competència per part de l’empresa privada per endur-se aquests professionals. Per això, el Govern està fomentant de diverses maneres l’accés al professorat i certa flexibilitat entre especialitats.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere