Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona: “IX Festival 10alamenos9”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Els Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB) organitzen novament el Festival 10alamenos9 a Barcelona que enguany assoleix ja la seva novena edició. Aquest any el festival també celebra el 50è aniversari de l’aparició de la paraula “Nanotecnologia” i el 20è aniversari del descobriment del grafè.

L’objectiu del festival és la sensibilització i l’augment del coneixement general cap a la nanociència i la nanotecnologia (N&N), mostrant les implicacions i l’abast de la N&N a través de tallers, exposicions, taules rodones, tertúlies, seminaris, classes magistrals, actuacions de ciència i art i moltes altres activitats. Per tal d’aconseguir-ho, endinsem els estudiants de secundària i batxillerat en el món nano, el món de les coses petites.

Dates

16 d’abril COSMOCAIXA. Programa … clicar aquí

18 d’abril Centre Cívic Pere IV.     Programa … clicar aquí


+++

Què són els Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB)?

Són un conjunt d’infraestructures científico-tècniques de la Universitat de Barcelona que tenen com a principal missió donar suport a la recerca i innovació en els camps de la Química, Ciència de Materials i Biociències. Per tal de dur a terme aquesta tasca, posem a disposició de la comunitat científica i industrial instrumentació científica d’última generació i oferim assessorament pel que fa a les diferents tècniques experimentals.

Una important part de l’atenció delsCCiTUB està centrada en el desenvolupament metodològic de cara a millorar i ampliar les prestacions que ofereixen. També tenen com a missió fer de mitjancers en les relacions universitat empresa i promoure la innovació i transferència tecnològica en el marc d’acords i projectes de I+D+i amb la indústria. Finalment, col·laboren en aspectes de formació mitjançant l’organització de cursos i seminaris i estem integrats en xarxes europees i internacionals de suport a la recerca.

Els CCiTUB son una de les infraestructures cientifico-tècniques de mida mitjana més grans de l’Estat Espanyol, amb personal tècnic altament qualificat i la major varietat de tecnologies instrumentals. Aquestes darreres estan agrupades en unitats tecnològiques que inclouen tota mena de microscòpies i tècniques de caracterització avançada, ressonància magnètica nuclear, espectrometria de masses, espectroscòpia química, biotècniques d’alt rendiment, protecció radiològica i estabularis. Al llarg dels anys hem aconseguit una sòlida reputació pel que fa a qualitat de les prestacions que oferim i els temps de resposta, tal com indiquen les enquestes de satisfacció d’usuari que realitzem periòdicament. Els serveis són utilitzats per més d’un miler d’usuaris cada any; aquests investigadors provenen de diferents departaments i instituts de la Universitat de Barcelona, d’altres universitats i centres públics i de la indústria. Els clients industrials representen sectors de l’economia molt variats, que inclouen el farmacèutic, cosmètic, químic, medi ambient, salut, alimentari, automoció i energia.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere