Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona: Conferència “Física Mèdica: Quan la Física entra a l’hospital”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Dia: 12 d’abril de 2024.

Hora: 11 h.

Lloc: Sala d’actes de l’edifici P-4 de l’Escola Politècnica Superior de la UdG.

Format: Presencial.

Organitzador: Societat Catalana de Física – Escola Politècnica Superior – Departament de Física.

El Departament de Física de la UdG i la Societat Catalana de Física han organitzat la conferència “Física Mèdica: Quan la Física entra a l’hospital” per fer una passejada a la seva especialitat, per conèixer el que fan, per saber com s’hi pot accedir, i quin futur espera a qui vulgui accedir-hi.

S’ha convidat al conferenciant Dr. Enric Fernández Velilla, radiofísic adjunt al Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital del Mar de Barcelona i, president de la Societat Catalana de Física Mèdica.


Resum de la conferència:

Des del descobriment dels rais X i la radioactivitat, els físics hem estat oferint coneixement al desenvolupament de disciplines mèdiques com el diagnòstic i la teràpia. Avui en dia no és possible parlar de raigs X, ressonància magnètica o medicina nuclear sense parlar de la Radiofísica Hospitalària. La nostra tasca ha esdevingut essencial en la medicina  contemporània.


Els radiofísics hospitalaris som professionals (graduats de l’àmbit científic i tecnològic) de la especialitat de Radiofísica hospitalària que apliquem els nostres coneixements científics a disciplines mèdiques, que treballem principalment en un ambient per nosaltres diferent, els centres sanitaris, i que contribuïm al desenvolupament científic i tècnic de la medicina del segle XXI.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere