Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les escultures de Pablo Atchugarry s’exposaran a la Ciutat de les Arts i les Ciències a València a partir del 25 d’abril

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La mostra reunirà un total de set obres de gran format fetes en bronze i marbre i s’instal·laran en els exteriors del complex

L’obra de l’artista contemporani Pablo Atchugarry és la pròxima aposta per l’art a l’aire lliure de la Ciutat de les Arts i les Ciències. A partir del 25 d’abril, els visitants podran recórrer en els espais exteriors l’exposició ‘Atchugarry. Cap al futur’, un total de set escultures de gran mida fetes en bronze i marbre i que formen part de l’exposició més significativa de l’artista fins al moment a Espanya.

Les escultures d’Atchugarry se situaran al llarg dels exteriors del complex, des del Museu de les Ciències fins al Palau de les Arts passant per l’Hemisfèric. Amb aquesta exposició es fomenta el diàleg i la simbiosi que es produeix entre arquitectura i escultura. D’aquesta manera, es proporciona a l’entorn més rellevància i convertix tot en el seu conjunt en una obra singular i única.

Pablo Atchugarry és un famós escultor uruguaià conegut per les seues obres en marbre. Inspirat per Brancusi i Miquel Àngel tracta l’escultura com una extensió dels materials que empra, amb referències al Renaixement i al Barroc, a la Grècia clàssica i a períodes més antics o fins i tot extraeuropeus, utilitza les lliçons que li ofereix la història de l’art per a donar suport  les seues idees reconeixent en aquestes el que sempre va ser vàlid, per a desembocar en la cerca de la seua pròpia veritat, on forma i construcció es barregen i interactuen.

‘Atchugarry. Cap al futur’ està composta per una peça principal vertical en acer, denominada Cap al futur; tres peces en marbre, Despertar de la naturalesa, Temps de viure i Harmonia; dos en bronze pintat que s’introduïxen en l’aigua, titulades La flor i Estrella de llum i finalment l’escultura Temps de viure.

Comissariada per Kosme de Barañano, catedràtic d’Història de l’Art de la Universitat d’Elx, i realitzada en col·laboració amb el Museu d’Art Contemporani Atchugarry (MACA) a la localitat uruguaiana a Punta del Este, i la italiana Galeria Contini, la mostra és la nova aposta de la Ciutat de les Arts i les Ciències per l’art urbà i públic que busca la trobada entre ciència, naturalesa i art en un mateix espai.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere