Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona organitzaran una conferència per posicionar els projectes europeus més emblemàtics

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’objectiu és mostrar el potencial de Catalunya i incidir en el nou cicle polític que s’obrirà a les institucions europees després de les eleccions del juny a l’Eurocambra 

 Serà el 13 de juny al Recinte Modernista de Sant Pau i es preveu l’assistència d’uns 200 actors implicats en l’àmbit europeu 


La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, i el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro, han anunciat avui que les dues institucions organitzaran una jornada sobre els projectes europeus  més emblemàtics de Catalunya. Serà a Barcelona el 13 de juny, un cop celebrades les eleccions al Parlament Europeu. 

L’acte, que tindrà lloc al Recinte Modernista de Sant Pau, servirà per presentar les iniciatives més destacades impulsades a Catalunya i que contribueixen a les transformacions estratègiques de la resta d’Espanya i de tot Europa. L’objectiu final és posicionar encara més els atractius de Catalunya a la Unió Europea, tal com s’ha estat fent els últims anys amb la represa de les relacions institucionals al més alt nivell, i incidir en el nou cicle polític que s’obrirà a partir dels comicis a l’Eurocambra.  

Es preveu que unes 200 persones assisteixin a la jornada, entre les quals hi haurà actors implicats en l’àmbit europeu, representants institucionals, responsables de projectes europeus, representants del sector privat i xarxes europees, entre d’altres. La Representació de la Comissió Europea a Barcelona mobilitzarà representants de diverses departaments de la Comissió, així com l’ Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) i altres actors .  

“La conferència serà un aparador excel·lent per posicionar les iniciatives més emblemàtiques fetes a Catalunya i que ja estan contribuint a fer avançar Europa cap a les transformacions estratègiques que necessita”, ha remarcat la consellera Serret.

“Una iniciativa important per al país que és possible gràcies a l’excel·lent col·laboració entre el Govern i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, i que ens ha obert les portes a reunir-nos amb 10 comissaris en menys de dos anys, a qui hem pogut exposar part d’aquests projectes que presentarem el dia 13 de juny”, ha conclòs la consellera.  

Per la seva banda, el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro, ha subratllat que… “Volem que aquesta conferència serveixi com a mostra dels projectes europeus que s’estan duent a Catalunya, que tenen impacte al territori i que poden servir d’inspiració a la resta d’Espanya i d’Europa”.

Entre els projectes que es presentaran el 13 de juny a la jornada hi haurà, per exemple, el MareNostrum, el Sincrotró ALBA, i d’altres de menys mediàtics però que també són punters al continent europeu. 

L’anunci s’ha fet abans de la reunió extraordinària de la Comissió Interdepartamental d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea del Govern, en la qual també hi ha participat el director Szapiro per explicar l’escenari del nou cicle polític a la Unió Europea que s’obrirà en les properes setmanes, en vista a les eleccions al Parlament Europeu del mes de juny i la subseqüent entrada en funció d’una nova Comissió europea. 

La Comissió Interdepartamental d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea del Govern és l’òrgan encarregat d’impulsar i coordinar les polítiques i actuacions dels departaments de la Generalitat en matèria d’acció exterior i de relacions amb la Unió Europea. Es reuneix com a mínim una vegada l’any i en formen part els secretaris i secretàries generals dels departaments de la Generalitat i les persones amb màxima responsabilitat executiva dels organismes de la Generalitat amb oficines a l’exterior. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere