Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Educació del Govern Valencià acredita en Competència Digital, en els nivells A1 i A2, més de 70.000 docents del País Valencià

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Es tracta de donar resposta als compromisos que té l’administració amb Europa, a través de Fons Europeus de Recuperació i Resiliència

Des de la Conselleria s’han organitzat accions formatives per facilitar als docents l’obtenció de l’acreditació

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació del Govern Valencià ha realitzat el procés d’acreditació en Competència Digital Docent (CDD) en els nivells A1 i A2.

En aquesta primera fase s’han acreditat 73.082 docents, dels quals 58.953 ho han fet al nivell A1 i 14.129 al nivell A2. L’acreditació de la competència digital docent funciona com la d’idiomes, va des d’un nivell A1, bàsic, a un nivell C2, avançat.

L’objectiu d’aquesta acreditació és aconseguir que els docents valencians adquireixin les competències digitals que els permetin millorar en benefici de l’alumnat. D’aquesta manera, es dóna resposta als compromisos que té l’administració amb Europa a través de Fons Europeus de Recuperació i Resiliència.

En aquest procés ha treballat la Subdirecció General de Formació del Professorat, que pertany a la Direcció General de Personal Docent, juntament amb el Servei d’Informàtica per a la Gestió Educativa.

Entre els procediments per acreditar-se a Competència Digital Docent hi ha la formació. Per aquest motiu, des de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació s’han analitzat les accions formatives que ha ofert la seva xarxa Cefire perquè els docents valencians sabessin quines àrees havien superat i el seu nivell competencial.

Així mateix, a més de l’anàlisi de les accions formatives dels Cefire, s’ha ofert formació específica, que al nivell A1 ha aconseguit certificar 23.000 docents més amb un curs d’una durada de 40 hores per arribar al total dels 58.953 docents acreditats.

En aquests moments, 2.000 docents més estan realitzant el curs específic d’A2 de 50 hores de durada que incrementarà els 14.129 docents ja acreditats.

Seguint amb el compromís d’oferir un ensenyament de qualitat amb una vocació de futur, la Conselleria d’Educació properament oferirà cursos específics dels nivells B1 i B2, així com una anàlisi de l’avaluació a l’exercici docent i de funcions específiques, a través de la publicació de guies públiques que permetran acreditar diversos milers de docents en aquests nivells.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere