Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català i la Universitat de Barcelona signen el conveni per potenciar el Campus Diagonal com a pol de recerca i talent en l’àmbit de les matemàtiques, informàtica, economia, empresa i salut

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El projecte suposarà la construcció de dos nous edificis: un que acollirà la nova Facultat de Matemàtiques i Informàtica i recerca en economia i empresa, i l’altre de recerca en salut que suposarà l’ampliació del Parc Científic de Barcelona

El Govern, a través de l’INCASÒL, es farà càrrec del concurs arquitectònic de disseny i de la construcció dels nous edificis

La consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella i Farré, i el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Guàrdia i Olmos, han signat avui el conveni de col·laboració per a la construcció de dos nous edificis al Campus Diagonal destinats a la recerca i el talent en l’àmbit de les matemàtiques, informàtica, economia i empresa, i salut (MIES). El conveni preveu que la UB constituirà un dret de superfície de dues parcel·les a favor de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), dependent del Departament, que serà l’empresa pública encarregada de construir els nous edificis.

El projecte estratègic MIES-UB vol donar resposta a l’alta demanda generada al Parc Científic de Barcelona (PCB) construint una ampliació amb un nou edifici, dedicat íntegrament a les activitats de recerca a l’àmbit de la salut, amb la nova seu dels instituts Fraunhofert i de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i espais per grups de recerca de la universitat. També reforçarà els àmbits vinculats a les matemàtiques, informàtica i economia amb la construcció d’un altre edifici que permetrà encabir la nova Facultat de Matemàtiques i Informàtica, i alhora dedicar espai a activitats de recerca vinculades en aquestes disciplines.

Així, el projecte MIES-UB suposarà la construcció de 24.000m2 per acollir més de 700 investigadors i 45 grups de recerca en els àmbits de matemàtiques, informàtica, economia i salut.

Els dos edificis nous se situaran en dos emplaçaments diferents:

  1. El primer acollirà la nova seu de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica, que abandonarà l’Edifici Històric per traslladar-se al Campus Diagonal, i diferents grups de recerca en economia de la Facultat d’Economia i Empresa. Se situarà entre els carrers Joan Obiols i John M. Keynes.
  2. El segon serà l’ampliació del Parc Científic de Barcelona, amb un edifici que allotjarà la seu de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), de l’Institut Fraunhofert a Catalunya i altres grups de recerca de la universitat de l’àmbit de les ciències de la salut. Se situarà a l’illa del Campus Sud, entre els carrers Llorenç Artigas, Pascual i Vila, Baldiri i Reixac i Adolf Florensa.

La reorganització dels espais de la part sud del Campus Diagonal contribuiran a situar-lo com el campus de referència internacional més potent al sud d’Europa. Al mateix temps, la construcció del nou edifici de ciències de la salut reforçarà l’eix Salut Diagonal de la universitat, amb la vinculació futura amb el nou Hospital Clínic, que se situarà a les actuals instal·lacions d’Esports UB, molt a prop d’aquest entorn.

Segons el conveni signat avui, la UB impulsarà els tràmits urbanístics necessaris i el Govern es farà càrrec de la construcció dels nous edificis a través de l’INCASÒL, que prèviament convocarà el corresponent concurs arquitectònic per al seu disseny.

El conveni de col·laboració signat avui entre la UB i l’INCASÒL és un pas necessari per posar en marxa el projecte. Està previst que la construcció dels dos edificis estigui enllestida el 2028.

+++

IMATGE: “Sant Jordi” (1856) d’Andreu Aleu. Instal·lada (1872) a la façana del Palau de la Generalitat de la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere