Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya estrena web

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El nou web  permet fer un recorregut per les col·leccions, activitats i exposicions dels museus de ciències naturals de Catalunya en un sol clic

Saps en  quins museus de Catalunya pots veure dinosaures, papallones o ratpenats?  I en quins d’ells fan activitats relacionades amb minerals, fòssils o amb un futur sostenible? I quins museus de la Xarxa ofereixen tertúlies científiques o exposicions sobre, per exemple, pol·linitzadors?   

Aquestes i moltes altres qüestions  es poden resoldre amb el nou web de la Xarxa que esdevé  una porta d’entrada a la riquesa global de la biodiversitat i el patrimoni natural de Catalunya. El nou web facilita la cerca global  de  les col·leccions, les activitats i les exposicions relacionades amb els museus de ciències naturals i pretén educar a la comunitat sobre la riquesa natural del nostre país i la importància de conservar-la per a les futures generacions

Amb aquesta iniciativa, la XMCNC (Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya)  ofereix no només un recurs digital,  modern  i accessible, sinó  que també dona a conèixer cada museu membre, destacant les seves especialitats, col·leccions significatives i programes educatius.

La  Xarxa de Museus de Ciències Naturals de Catalunya (XMCNC) està integrada per 10 museusMuseu Darder de Banyoles – Espai d’Interpretació de l’EstanyMuseu de Ciències Naturals de GranollersMuseu d’Arenys de MarMuseu del TerMuseu de l’Institut Català de Paleontologia Miquel CrusafontMuseu d’Isona i Conca DellàMuseu de Ciències Naturals de BarcelonaMuseu de l’Institut Botànic de BarcelonaMuseu d’AlcoverMuseu de les Terres de l’Ebre i Museu Geològic del Seminari de Barcelona.

Entre tots custodien un patrimoni de més de 3.800.000 d’exemplars format per espècimens de geologia, paleontologia, botànica i zoologia, patrimoni que difonen i comparteixen amb la ciutadania a través d’uns actius programes d’activitat educativa i cultural. Els museus de la XMCNC, a més, es distingeixen per la realització d’una intensa tasca de recerca que ha donat lloc a la creació d’un coneixement de rellevància internacional.

La XMCNC  es va formar l’any 2021  amb  l’objectiu  promocionar les polítiques comunes de protecció i difusió del patrimoni natural, així com la formació i la dinamització territorial del patrimoni natural. El lideratge de la XMCNC l’exerceix el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, que com a museu capçalera és el museu al capdavant de la comunitat estable de museus que conforma la Xarxa i que, com a tal, dona suport a la coordinació i execució de l’acció de la Xarxa.

Per a més informació i per visitar el nou  web de la XMCNC,  visiteu https://www.xarxamuseusciencies.cat

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere