Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

III Jornada Càtedra UNESCO Pau Casals: “Educar en drets humans per la pau”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior
29 de maig – jornada de matí i tarda
Pati Manning del CERC – Carrer Montalegre, 7 (Barcelona)
La Càtedra UNESCO Pau Casals per a la música, la defensa de la pau i els drets humans impulsada per la Fundació Pau Casals i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC),  vol retre homenatge a un dels noms més universals de la cultura catalana, amb una visió oberta i defensora d’un món millor, que va expressar al llarg de la seva vida el compromís de la música amb les persones.

El proper 29 de maig de 2024, la Càtedra UNESCO Pau Casals organitza una Jornada al voltant de l’Educació per a la Pau i l’Educació en Drets Culturals.
 
La III Jornada de la Càtedra UNESCO Pau Casals “Educar en drets humans per la pau”, emmarcada en el llegat humanístic i musical d’un artista compromès en el seu temps per la trajectòria a favor dels drets humans i la pau, s’obre com un espai de reflexió sobre el rol de la música en el diàleg intercultural i les institucions que defensen els drets humans i el multilateralisme per a un món millor. Aquesta jornada té com a objectiu principal analitzar les relacions i les interdependències entre l’Educació per a la Pau i l’Educació en Drets Culturals.

Els drets culturals són els drets menys explorats dins de la família dels drets humans. La funció de la cultura en el diàleg a societats diverses i plurals es converteix en una necessitat de primer ordre, on la convivència pot veure’s alterada per situacions de conflictes on el dret de tota persona a participar en la vida cultural i el respecte a les seves identitats és imprescindible.

La jornada serà gratuïta, començarà a les 9:45h i comptarà amb les participacions de Jazmín Beirak, directora general de drets culturals del Ministerio de Cultura; Marina Caireta, investigadora i formadora en educació per la pau a l’Escola de Cultura de Pau; Beatriz Barreiro, doctora en drets humans i professora titular a la Universidad Rey Juan Carlos; Marta Grau del programa Biblioteques sense fronteres i Jordi Font Agulló, director del Memorial democràtic, gestor cultural i comissari d’exposicions, entre altres.

Programa complet … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere