Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Institut Valencià de Cultura: S’obre la convocatòria per participar a les sessions de pitch dins de l’espai Curt Creixent de Cinema Jove

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La desena edició d’aquestes trobades del curtmetratge se celebren del 24 al 26 de juny del 2024

Podran inscriure’s fins al 17 de maig curtmetratges que encara estan en fase de projecte i els que ja estan en fase de postproducció

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), obre la convocatòria per participar a les sessions de pitch (presentacions cinematogràfiques curtes d’una màxim de set minuts), de la desena edició de ‘Curt Creixent’, l’espai de trobades del curtmetratge que se celebrarà del 24 al 26 de juny al marc de Cinema Jove, amb la col·laboració del laboratori Emergent! Cinema Lab.

L’objectiu de Curt Creixent és promoure el potencial creatiu, industrial, social i cultural del curtmetratge. Per fer-ho, reuneix i relaciona professionals i estudiants de l’audiovisual, la cultura i l’educació, amb sessions de debat, xerrades, projeccions i sessions de pitch.

Així, Curt Creixent llança dos tipus de convocatòria diferents de pitch: una per a cintes en fase de projecte i una altra per a curtmetratges que ja estan en fase de postproducció. Ambdues convocatòries estan dirigides a directors nascuts o empadronats a la Comunitat Valenciana o amb empresa productora amb seu social en aquesta autonomia.

El termini de presentació de projectes és obert fins al 17 de maig de 2024 a les 15.00 hores. Les bases completes i el formulari d’inscripció per participar a Curt Creixent es poden trobar a la web següent de Curt Creixent.

Podran concórrer curtmetratges de qualsevol gènere. En el cas de la convocatòria de pitch per a projectes de curtmetratge, hi podran participar aquells el guió dels quals estigui acabat i el curtmetratge estigui en fase de producció, a més de comptar amb el suport d’una productora, universitat o escola especialitzada en estudis audiovisuals.

Convocatòria de curtmetratges en postproducció

Per a la convocatòria de pitch per a projectes de curtmetratge en fase de postproducció, caldrà presentar un rough cut i que el muntatge final no sobrepassi els 40 minuts de durada.

Els curtmetratges seleccionats es presentaran davant d’un jurat d’especialistes per rebre assessorament sobre el desenvolupament i la distribució. També comptaran amb dues sessions d´un taller de formació la setmana prèvia al pitch. Tant la inscripció, com la participació al taller i la sessió de pitching són gratuïtes.

El jurat seleccionarà el curtmetratge guanyador, els drets d’exhibició dels quals seran adquirits, a canvi d’una contraprestació econòmica, per part de l’Institut Valencià de Cultura per a la seva projecció en diferents àmbits, amb un enfocament especial cap a l’exhibició pública no comercial, una vegada finalitzada la seva trajectòria per festivals.

Convocatòria de projectes curtmetratges

Els projectes seleccionats es presentaran davant d’un jurat d’especialistes per rebre assessorament sobre el desenvolupament i la distribució. A més, comptaran amb un taller de formació prèvia a la sessió de pitch. Tant la inscripció del projecte a la present convocatòria, com la participació al taller i la sessió de pitching són gratuïtes.

El pitch consistirà en una exposició de cada projecte seleccionat, que haurà de durar com a màxim set minuts i participaran en aquesta presentació tantes persones de l’equip del projecte de curtmetratge com decideixin, sempre que siguin les mateixes persones que rebin el taller previ a la sessió de pitching.

El jurat decidirà un projecte finalista, que serà seleccionat automàticament per a la propera edició del laboratori Emergent! Cinema Lab, que se celebrarà a finals d’octubre a Madrid. Aquesta selecció és exclusiva per a creadors, productors o guionistes novells. Aquesta condició no és excloent a l’hora de presentar projectes, però sí que és exclusiva per ser finalista. Emergent! Cine Lab assumirà les despeses per assistir al seu laboratori de desenvolupament i de les persones representants del projecte finalista.

La sessió de pitching, dins de les jornades Curt Creixent, serà el 25 de juny. El taller previ al pitch serà els dies 17, 19 i 21 (matí o tarda) de juny de 2024. L’assistència a aquestes sessions prèvies és imprescindible per participar a la presentació del dia 25 de juny.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere