Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Acampada propalestina d’estudiants a la Universitat de Barcelona: Incertesa de la seva continuïtat perquè l’edifici universitari serà seu electoral diumenge

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Els estudiants veuen compatible mantenir la protesta durant el 12M i el rector diu que la decisió sobre si s’ha d’abandonar l’espai depèn de la Junta Electoral

L’acampada propalestina d’estudiants als jardins de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona continua aquest dimarts amb una cinquantena de tendes de campanya. Diumenge l’edifici serà un dels col·legis electorals del 12M i no està clar si s’hi podrà mantenir la protesta.

El portaveu del comitè estudiantil en solidaritat amb el poble palestí, Pablo Castilla, ha insistit que tot és compatible i que “de cap manera l’acampada pretén impedir el procés electoral”. Per això, ha instat el rector a evitar “qualsevol intent de desallotjament”.

El rector de la UB, Joan Guàrdia, ha donat suport a l’acampada des del primer moment i aquest dimarts ha assegurat a Catalunya Ràdio que la decisió sobre si s’ha d’abandonar l’edifici històric el 12M correspon a la Junta Electoral i no a la universitat.

“Els col·legis electorals no depenen de la universitat, i la custòdia, l’ús, l’accés i la regulació depenen d’altres administracions. No és una qüestió que decideixi la Universitat de Barcelona.”

Inicialment, els manifestants tenien la intenció de quedar-s’hi almenys fins aquest dimecres, quan hi ha previst un claustre extraordinari a la UB on es presentarà una moció per exigir a la direcció que es posicioni a favor de l’alto el foc i trenqui relacions amb Israel i les empreses que li donen suport.

El rector de la UB ha negat que actualment hi hagi aquestes relacions, però els estudiants volen que el consell de govern assumeixi aquest posicionament. Per això, ja preveuen allargar la protesta almenys fins diumenge, tot i que cada dia decideixen en assemblea la continuïtat de l’acampada i les accions de protesta.

Els convocants també denuncien la “complicitat” dels governs català i espanyol amb la situació que es viu a Palestina. En el cas espanyol, perquè “continuen comprant i venen armes i mantenint relacions econòmiques i polítiques amb l’estat d’Israel”; a la Generalitat li retreuen que no hagi trencat relacions “econòmiques, polítiques i diplomàtiques” amb Tel-Aviv.

+++

Fotografia: L’acampada d’estudiants es fa al claustre de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona, que ha autoritzat la protesta (Europa Press/Kike Rincón).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere