Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Organitzacions juvenils denuncien novament a un professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona per agressió sexual a una estudiant

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El docent de la Facultat de Medicina i Infermeria hauria fet tocaments a la víctima, que ho ha denunciat als Mossos

El col·lectiu feminista Les Metzines i l’Organització Juvenil Socialista han denunciat públicament aquest dimecres (08/05/2024) un cas d’agressió sexual a la Universitat de Girona (UdG).

Segons diuen en un comunicat conjunt, el juny de l’any passat un professor de la Facultat de Medicina i Infermeria hauria agredit sexualment una estudiant, fent-li tocaments.

L’agressió hauria passat en el marc d’una activitat de “context universitari” i en un edifici de la UdG. La víctima ho va posar en coneixement de la universitat, que el va instar a denunciar a la policia.

L’alumne ho va denunciar als Mossos d’Esquadra i no ha tornat a tenir contacte amb el docent fins fa poc, quan l’havia d’avaluar.

La víctima s’hauria sentit violentada per la situació i va contactar amb les entitats, que van demanar a la universitat que actués.

Segons les entitats denunciants, la UdG va decidir llavors apartar el docent de l’activitat avaluativa de l’alumne, però denuncien que no ha fet cap acompanyament a la víctima i que, a més, el professor ha continuat exercint amb normalitat durant tot aquest temps.

De moment, la UdG manté silenci, però han assegurat que estan recopilant informació i que emetran un comunicat.

Plou sobre mullat: Més agressions a la UdG

Aquest no és el primer cas que afecta la UdG. Al febrer la Plataforma Feminista de la UdG i Les Metzines van denunciar públicament dos casos d’assetjament sexual per part d’un professor de màster de la Facultat d’Educació i Pedagogia el 2020. El docent va admetre haver fet proposicions sexuals a les dues alumnes, però va negar haver-les assetjat.

El 2022 també es va fer pública una denúncia contra un professor de Medicina per fer comentaris obscens a les seves alumnes i, fa uns anys, una altra contra un professor de Filosofia.

Els dos col·lectius han convocat una assemblea aquest divendres al matí a les grades del Campus Centre per “donar resposta” a l’agressió.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere