Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Reforçant el Programa de Doctorat de la Universitat d’Andorra: Nova Tesi Doctoral sobre l’atracció d’inversió estrangera al Principat d’Andorra

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Universitat d’Andorra (UdA) ha acollit (08/05/2024) la lectura de la tesi doctoral titulada “Reformes institucionals i la seva contribució a l’enfortiment dels factors d’atracció d’inversió estrangera directa. El cas del Principat d’Andorra”, defensada per Lorena Jordana Carmona i dirigida per José Manuel García de la Cruz i Rosa M. Mariño Mesías.

La tesi analitza les reformes institucionals i la seva contribució a l’enfortiment dels factors d’atracció d’inversió estrangera directa (IED) al Principat d’Andorra, emmarcat dins del marc conceptual del paradigma eclèctic de Dunning. Les dades estadístiques, els resultats del qüestionari i les opinions dels professionals coincideixen en l’èxit de les reformes en l’estimulació dels fluxos d’IED cap a Andorra des de la implementació de la Llei 10/2012 d’inversió estrangera. Les conclusions demostren que el fort compromís amb els estàndards internacionals ha consolidat la reputació d’Andorra com a jurisdicció fiable, traduint- se en una millora de la seva percepció com a actor rellevant en l’arena econòmica global.

El tribunal de tesi ha estat format per Jordi Martí (Universitat d’Andorra), Jordi Vilaseca (Universitat de Barcelona), Adolfo Maza (Universitat de Cantàbria), Carlos Merino (Universitat Autònoma de Madrid) i Xavier Puig (Universitat Pompeu Fabra). La tesi ha obtingut una qualificació d’excel·lent per unanimitat.

Amb aquesta ja són 23 les persones doctorades per la Universitat d’Andorra des que es va posar en marxa el programa de Doctorat el curs 2009-2010.

+++

Fotografia: La doctorand Lorena Jordana Carmona. / UdA©.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere