Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut Valencià de Cultura convoca ajudes per a l’adquisició d’instruments musicals per valor de 225.000 euros

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Aquestes subvencions tenen per finalitat millorar la dotació de les associacions musicals 

El termini de presentació de sol·licituds es prolonga durant 15 dies hàbils, fins al 29 de maig, exclusivament per via telemàtica

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), ha publicat en el DOGV la convocatòria per la qual es destinaran 225.000 euros en ajudes per a l’adquisició d’instruments musicals.

Aquestes subvencions tenen per finalitat millorar la dotació de les associacions musicals sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d’enriquir l’oferta musical i la formació de qualitat dels músics valencians.

Aquestes ajudes es concedeixen mitjançant el règim de concurrència competitiva, per a adquisicions que tinguin lloc entre l’1 de desembre de 2023 i el 30 de novembre de 2024, els dos inclosos.

Així, contribuiran al finançament parcial de l’adquisició d’instruments musicals, i cobriran fins a un 65 % de les despeses amb un màxim de 10.000 euros, sense comptar l’import de l’impost sobre el valor afegit aplicable (IVA). En cap cas, en concurrència amb altres ingressos o recursos, podran superar el cost de l’adquisició subvencionada.

Les sol·licituds, en model normalitzat, hauran de dirigir-se a l’IVC, per via telemàtica a través del registre de la seu electrònica accessible des de la seua pàgina web. Les bases completes de la convocatòria, els formularis de sol·licitud i els models normalitzats es poden descarregar en la pàgina web de l’IVC.

Ajudes per al foment d’activitats musicals

Aquestes ajudes se sumen a les convocades per l’IVC per al foment d’activitats musicals per a 2024 amb un pressupost total de dos milions d’euros un 5,3 % més que la quantitat assignada l’any anterior. El termini de presentació de sol·licituds d’aquestes ajudes també està oberta i finalitza el dia 23 de maig.

Aquestes subvencions tenen per finalitat l’impuls i la promoció de la creació, producció, difusió i exhibició d’actuacions musicals, a través d’activitats com ara festivals, cursos de perfeccionament musical, producció de concerts i gires, així com fomentar la cooperació amb altres agents i entitats culturals d’àmbit públic o privat, amb l’objectiu que la ciutadania pugui disposar d’una oferta musical diversificada i de qualitat.

L’import total es distribuït entre huit modalitats diferents: ajudes a festivals, cicles i actes commemoratius; ajudes a la programació en sales d’exhibició; ajudes a cursos, concursos, jornades i congressos; ajudes a gires fora de la Comunitat Valenciana; ajudes a projectes de producció d’espectacles de música en viu; ajudes biennals a l’organització i manteniment d’estructures administratives; ajudes a la composició d’obres musicals de nova creació vinculades a la seua estrena, i ajudes al foment de la producció discogràfica.

Les activitats hauran de tindre lloc entre l’1 de desembre de 2023 i el 30 de novembre de 2024, els dos inclosos, excepte per a la modalitat d’organització i manteniment d’estructures administratives que, com que es tracta d’una modalitat biennal, estén la seua segona anualitat a les activitats desenvolupades entre l’1 de desembre de 2024 i el 30 de novembre de 2025.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere