Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les universitats de l’Estat espanyol trencaran amb els centres universitaris i de recerca israelians no compromesos amb la pau / Comunicat de la Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Espanyoles (CRUE)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Els rectors han mostrat el seu suport a les acampades universitàries propalestines

Les universitats de l’Estat espanyol, públiques i privades, han decidit aquest dijous (09/05/2024) revisar i, si cal, suspendre els acords de col·laboració amb universitats i centres d’investigació israelians que “no hagin expressat un ferm compromís amb la pau i el compliment del dret internacional humanitari”.

La Conferència de Rectors i Rectores de les Universitats Espanyoles (CRUE) han emès un comunicat en què, a més, demanen un alto el foc, l’alliberament d’ostatges segrestats per Hamas de manera immediata i permanent i corredors segurs.

Els rectors han mostrat el seu suport “en el sentir dels nostres campus i a la reivindicació que s’està estenent”, en referència a les acampades com la que hi ha a la Universitat de Barcelona,  on el claustre ha exigit a la direcció que trenqui relacions amb Israel.

La suspensió de les relacions s’ha acordat en la Junta Rectora de la CRUE, que també ha lamentat profundament els “gravíssims” esdeveniments que s’estan produint a la Franja de Gaza.

Els rectors es comprometen a “intensificar” la cooperació amb el sistema científic i d’educació superior palestí i a ampliar els seus programes de cooperació, voluntariat i atenció a la població refugiada.

També s’han compromès a “vetllar perquè en l’exercici de la lliure expressió no hi hagi conductes d’antisemitisme o islamofòbia, així com qualsevol altre comportament d’odi en les comunitats universitàries”. Per a la presidenta de la CRUE i rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, “l’esperit universitari és incompatible amb qualsevol violència”.

“Les universitats som espais de pau i convivència. Alcem la veu davant la crisi humanitària d’efectes devastadors que afecta greument la població civil i el sistema científic i educatiu superior palestí”

La CRUE ha defensat que les universitats espanyoles “ja han expressat i reafirmat diverses vegades el seu permanent compromís amb la pau, la convivència i la justícia, i amb la defensa del dret internacional humanitari”.

COMUNICAT complet de la CRUE … clicar aquí

+++

Fotografia: Acampada a la Universitat de Barcelona. MC.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere