Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern Valencià inicia les proves per avaluar les competències lingüístiques i de matemàtiques dels alumnes de 4t de primària i 2n de l’ESO

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Estan cridats a participar un total 112.000 alumnes de centres educatius del País Valencià

Les proves han estat adaptades a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu per assegurar la igualtat d’oportunitats

Els resultats serviran per millorar el sistema educatiu del País Valencià i es traslladaran a cada centre

Aquesta Avaluació de Diagnòstic està establerta als articles 21, 29 i 144 de LOE-LOMLOE

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació del Govern Valencià ha donat inici aquest dilluns (13/05/2024) a les proves per avaluar les competències en comunicació lingüística i matemàtiques dels alumnes matriculats a 4t d’Educació Primària i 2n d’Educació Secundària Obligatòria.

Estan cridats a participar en aquestes proves un total de 112.000 alumnes matriculats al curs escolar 2023-2024 en els nivells anteriorment assenyalats. Aquesta Avaluació de Diagnòstic està establerta als articles 21, 29 i 144 de LOE-LOMLOE

Es tracta d’una avaluació de diagnòstic adreçada a l’alumnat dels centres educatius sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana, que es desenvoluparà des de dilluns fins el proper 21 de juny.

Proves digitals

La novetat principal d’aquest any és que, per primera vegada, l’avaluació es realitza de manera digital. En aquest sentit, la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha habilitat una plataforma a què s’accedeix des d’un enllaç i amb unes claus específiques que han estat facilitades a cada centre.

Aquesta avaluació, que té un caràcter censal, es fa mitjançant un qüestionari cognitiu, amb respostes tancades en diferents formats (elecció múltiple, associació, ordenació, veritable/fals…) i/o de resposta oberta curta.

Les àrees o matèries que s’avaluen són la llengua i la literatura castellana; llengua i literatura valenciana, anglès i matemàtiques.

Els factors contextuals de caràcter sociocultural tenen un paper fonamental en el nivell d’adquisició d’aquestes competències. Per aquesta raó, la Conselleria ha elaborat qüestionaris de context que, una vegada emplenats per l’alumnat, serviran per obtenir informació sobre la seva situació econòmica i cultural, la de les famílies, l’entorn del centre educatiu i els recursos de què disposa.

La Conselleria d’educació, a partir de les dades obtingudes amb aquesta avaluació, establirà plans específics de millora del sistema educatiu de la Comunitat Valenciana.

A més, l’ús de les dades obtingudes mitjançant aquesta avaluació és estrictament confidencial i s’adequa a la normativa vigent en matèria de protecció de dades de caràcter personal.

Necessitats específiques de suport educatiu

Amb la finalitat d’assegurar la igualtat d’oportunitats, la no-discriminació i l’accés universal de les persones, una altra novetat d’aquest any és que les proves s’han adaptat a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu, tal com estableix la LOE -LOMLOE.

Així, es preveu incloure adaptacions de nivell, accés i organització, com ara ajustament del temps de realització de la prova; ús de formats especials o de mitjans materials i humans; suport tècnic per dur a terme les proves cognitives o mesures que garanteixin l’accessibilitat a la informació dels processos i de l’espai físic on es desenvolupin.

L’Avaluació de Diagnòstic té caràcter informatiu, formatiu i orientador per als centres, el professorat i les famílies i la comunitat educativa. La Conselleria traslladarà els resultats a cada centre perquè els tinguin en compte en el disseny dels seus plans de millora.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere