Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

CIDOB / Institucions Europees a Barcelona: “IV Curs d’Estiu Sofia Corradi sobre la Unió Europea”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Dies i horari: dilluns 8 de juliol de 9.30 h a 13 h, i dimarts 9 i dimecres 10 de juliol de 10 h a 13 h

Localització: CIDOB (c. Elisabets 12, 08001 Barcelona) i en línia a eusummercourse.eu

Idioma: català, castellà i anglès amb traducció simultània

Organitza: CIDOB, Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Representació de la Comissió Europea a Barcelona


El CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs), l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Representació de la Comissió Europea organitzen el IV Curs d’Estiu Sofia Corradi sobre la Unió Europea, que analitzarà els reptes interns i internacionals als quals s’enfronta la UE, en un any clau en què coincideixen eleccions europees i eleccions presidencials americanes. L’edició d’enguany està dedicada a les «Eleccions europees, acció exterior i economia europea» i se celebrarà els dies 8, 9 i 10 de juliol, un mes després de les eleccions al Parlament Europeu i de l’inici de la X legislatura europea, que anirà del 2024 al 2029.

El curs, de caràcter gratuït, s’ofereix en format híbrid (en línia i presencial a la seu del CIDOB) i les inscripcions ja estan obertes al web: www.eusummercourse.eu  

 Les representacions de les institucions europees a Barcelona i el CIDOB organitzen del 8 al 10 de juliol la quarta edició del Curs d’Estiu Sofia Corradi sobre la UE amb l’objectiu d’aproximar la Unió Europea i les seves institucions a un públic jove. El curs pretén dotar els participants d’una perspectiva completa dels debats i reptes de la Unió Europea perquè puguin analitzar i comprendre la realitat europea i prendre-hi part de manera activa. La quarta edició del curs, que porta el nom de Sofia Corradi en homenatge a la pedagoga italiana que va impulsar el programa Erasmus, se centrarà en les «Eleccions europees, acció exterior i economia europea».

Els tres dies lectius consistiran en sessions monogràfiques plantejades des d’una perspectiva teòrica i pràctica. Les sessions es dividiran en una intervenció inicial per part d’un/a ponent principal del Parlament Europeu o de la Comissió Europea, seguida d’un diàleg i una taula rodona que comptarà amb investigadors del CIDOB, funcionaris de les institucions europees, periodistes i experts independents.

El primer dia es repassaran els reptes de les eleccions al Parlament Europeu, que s’hauran celebrat del 6 al 9 de juny, amb Jaume Duch, director general de Comunicació i portaveu del Parlament Europeu, com a ponent principal. A la segona sessió, s’abordaran la política exterior de la UE i les relacions transatlàntiques, en un any clau com a conseqüència de les guerres a Ucraïna i Gaza i les eleccions presidencials americanes el proper mes de novembre. La darrera sessió tractarà sobre economia, mercat interior i competitivitat, arran dels recents informes d’Enrico Letta i Mario Draghi, però amb la mirada posada en els reptes a mitjà i llarg termini per a l’economia europea.

Les inscripcions al IV Curs d’Estiu Sofia Corradi sobre la UE en les dues modalitats, en línia i presencial, ja estan obertes a través del web: www.eusummercourse.eu. La inscripció per assistir-hi presencialment està limitada fins a omplir l’aforament, i els participants que segueixin el curs complet en modalitat presencial rebran un certificat de participació. Les anteriors edicions del curs d’estiu van ser un èxit de públic amb més de 200 alumnes inscrits.   

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere