Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Catalunya: Es convoca la 9a edició de “Llegir té Premi” per fomentar la lectura entre els infants i joves durant l’estiu

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Fins a 1.500 infants i joves podran participar en aquesta edició, que tindrà lloc entre el 25 de juny i el 30 d’agost

El període d’inscripció comença el 20 de maig de 2024 fins que s’esgotin les places disponibles

Torna “Llegir té premi”, la iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la plataforma digital Legiland que té com a objectiu promoure la lectura, compartir-la, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de les biblioteques entre els infants i joves durant les vacances d’estiu.

Hi poden participar fins a 1.500 infants i joves que tinguin el carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya. S’organitza en dues categories individuals, de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys i una tercera categoria per a equips. El carnet de la biblioteca és la targeta que identifica al participant com a usuari de les biblioteques públiques de Catalunya.

Els participants podran seleccionar les lectures entre més 1.100 títols en català, castellà, anglès i títols de lectura fàcil. La selecció de les obres permet oferir un seguit de propostes de lectura adequades a l’edat i interessos, des de llibres clàssics fins a les darreres novetats de la literatura juvenil. Algunes de les lectures es troben disponibles per llegir a la mateixa plataforma, a BiblioDigital, el servei de préstec digital de les biblioteques públiques de Catalunya, o a través de la xarxa de biblioteques públiques. Els participants responen una sèrie de preguntes sobre el que han llegit. Amb els encerts, aconsegueixen punts que els permeten pujar de nivell, desbloquejar peces de l’avatar, guanyar medalles digitals i pujar en les classificacions per optar a més premis. Des de les biblioteques fan el seguiment virtual de l’activitat lectora dels seus usuaris i poden fer recomanacions i animar-los a mesura que llegeixen i progressen en el joc.

L’organització enviarà a les seves biblioteques de referència els premis físics: rellotges intel·ligents, punts de llibre i lots de llibres infantils i juvenils perquè els usuaris puguin anar a recollir-los.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere