Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

XIII Simposi CIDUI 2024 a la Universitat Politècnica de Catalunya: “La universitat d’avui per a l’estudiant del demà”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Divendres 31 de maig de 2024

En els darrers anys hem assistit a un procés de reforma contínua de l’educació superior. Constantment, emergeixen noves metodologies pedagògiques, nous sistemes d’avaluació, tecnologies innovadores per aplicar a l’aula, nous rols del professorat o nous objectius en forma de competències per a l’estudiantat.

L’increment i la diversitat de l’oferta de formació universitària, juntament amb els nous perfils d’estudiants, posen de manifest la capacitat de les universitats per evolucionar i respondre de manera efectiva als canvis del món actual. 

De fet, tal com es reconeix explícitament a la Magna Charta Universitatum (2020), l’educació superior manté un gran potencial com a agent de canvi i millora social. En aquest sentit, el Simposi CIDUI d’enguany, sota el títol “La universitat d’avui per a l’estudiant del demà”, pretén obrir un espai on continuar analitzant, debatent i compartint com l’ensenyament i l’aprenentatge en les institucions d’educació superior s’estan adaptant a les necessitats dels nous perfils d’estudiants, els avenços tecnològics i l’evolució de les demandes socials i econòmiques.

Programa

Totes les sessions del simposi tindran lloc a la Sala d’Actes de l’Edifici Vèrtex de la UPC

31 de maig

9.30
Acte de benvinguda a càrrec del Sr. Quim Salvi, rector de la Universitat de Girona i president de l’ACUP i el Sr. Daniel Crespo, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya.
10h
Conferència inagural “La gran conversa  universitària” a càrrec del Sr. Francisco Esteban, catedràtic de l’àrea de filosofia de l’educació de la Universitat de Barcelona
11hPausa cafè
11.30
Taula rodona d’anàlisi “La universitat d’avui per a l’estudiant del demà” a càrrec del Sr. Jordi Riera, catedràtic d’Educació de la Universitat Ramon Llull; la Sra. Marta Rovira, sociòloga i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Sra. Cristina Simarro, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya i moderada pel Sr. Joan Gispets, vicerector de Política Universitària de la Universitat Politècnica de Catalunya 
13hSessió de conclusions i acte de cloenda a càrrec de la Sra. Victòria Girona, directora general d’Universitats del Govern de la Generalitat de Catalunya
13:30Fi del simposi 

Què és el CIDUI?

El Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació (CIDUI) és un esdeveniment acadèmic sobre Educació Superior que se celebra bianualment des de l’any 2000. Organitzat per les vuit universitats públiques catalanes, el congrés és ja una iniciativa consolidada que aplega un gran nombre de professors i d’altres professionals de l’àmbit de l’Educació Superior involucrats en la millora de la innovació i la qualitat docent a la universitat.

Les publicacions tenen una periodicitat biennal i contenen les actes dels congressos. És a dir, és un recull de tot el material documental que s’ha generat arran de cada congrés, incloent comunicacions presentades, conferències plenàries, seminaris específics, etc. La qualitat d’aquest material està avalada pel Comitè Científic del CIDUI, format per experts de les vuit universitats organitzadores, així com per altres membres d’universitats estrangeres que col·laboren de manera continuada. A la vegada, és el Comitè Organitzador qui fa les funcions de comitè editorial d’aquesta publicació i vetlla per un resultat final de qualitat.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere