Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El nou Eurobaròmetre mostra l’actitud positiva dels europeus envers l’aprenentatge d’idiomes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El 84% dels europeus creuen que les llengües regionals i minoritàries haurien d’estar protegides

Una gran majoria dels europeus (86%) creu que tothom hauria de parlar almenys una llengua estrangera, diferent de la seva llengua materna, i tres de cada cinc europeus (59%) poden tenir una conversa en una llengua estrangera. Aquests són els resultats del nou Eurobaròmetre sobre “Els europeus i les seves llengües” que la Comissió ha publicat avui (22/05/2024).

Coincidint amb el Dia Mundial de la Diversitat Cultural, l’enquesta posa de manifest un reconeixement creixent de la importància de la diversitat lingüística per millorar la comprensió cultural, les oportunitats econòmiques i la cohesió social a Europa.

Amb 24 llengües oficials i una seixantena de llengües regionals i minoritàries parlades a la Unió Europea, el multilingüisme és un exemple significatiu de la diversitat cultural europea.

Realitzat dotze anys després de l’última enquesta sobre aquest tema, l’Eurobaròmetre mostra que els ciutadans tenen una actitud molt positiva envers el multilingüisme: el 76% creu que la millora de les competències lingüístiques hauria de ser una prioritat política i el 84% creu que les llengües regionals i minoritàries haurien d’estar protegides

Pel que fa al domini de llengües estrangeres, l’enquesta de l’Eurobaròmetre mostra un progrés positiu, encara que modest, des de l’última enquesta del 2012: tres de cada cinc europeus poden mantenir una conversa en almenys una llengua estrangera, un augment de 3 punts percentuals (pp) des del 2012. Aquesta proporció augmenta a quatre de cada cinc entre els joves europeus (79% entre els 15-24 anys), amb un augment de 5 pp. La Comissió promou la diversitat lingüística a la Unió Europea a través de projectes finançats pel programa Erasmus+ i Europa Creativa.

 Podeu trobar l’informe aquí  

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere