Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Els escolars de Sant Julià de Lòria d’Andorra formen una cadena per fer arribar aliments al rebost solidari de Càritas

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Els alumnes de Sant Julià de Lòria, tant de l’escola andorrana com de la francesa, han format aquesta tarda (28/05/2024) una cadena fins al rebost solidari de Càritas de la parròquia per fer-hi arribar diferents productes. Era la cinquena edició d’aquesta activitat que té vocació de ser “transversal” i vol ensenyar valors com el de la solidaritat entre els menuts i fer-los “valorar la sort de tenir un plat a taula, que molts no tenen garantit”, ha explicat mossèn Pepe Chisvert, responsable també de Càritas parroquial de Sant Julià de Lòria.

L’objectiu d’aquesta cadena solidària, “més que recollir aliments, que també, per al nostre fons del rebost de Càritas parroquial, sobretot és conscienciar”, ha manifestat el prevere, que ha afegit que es vol transmetre el valor de la solidaritat, “ajudar les noves generacions a tenir aquest esperit solidari, que un granet de sorra sol no fa res però ajuntant-los podem fer una petita muntanyeta i donar un cop de mà a famílies que passen un moment de dificultat”.

En aquest sentit, Chisvert ha destacat que des del rebost solidari de Càritas parroquial s’ajuda una mitjana d’entre 40 i 60 famílies (depenent de la situació), que en gran mesura són “gent de casa nostra” i que la majoria té feina, però “els salaris no estan compensats” amb el nivell de vida i el preu de l’habitatge i tenen problemes per arribar a final de mes. Així, ha insistit que l’objectiu de Càritas és “acompanyar, escoltar i sobretot dignificar la persona”, ja que  malgrat que a Andorra “estem molt bé” en comparació amb altres països, on hi ha una “forta marginalitat”, també hi ha situacions complicades. “Gràcies a Déu la nostra petitesa, que per a mi és una cosa bona i positiva del país, ens fa detectar fàcilment les situacions de pobresa i poder actuar coordinadament”, ha assenyalat el mossèn lauredià. En aquest sentit també ha destacat la “immediatesa” amb què es pot actuar des del rebost solidari de Càritas, o d’altres similars d’altres organitzacions, quan és necessari, ja que a vegades les necessitats que pot tenir una família no poden esperar a fer tots els tràmits que es requereix des de les administracions.

Malgrat no haver-hi una necessitat puntual al rebost solidari, sempre fan falta productes d’higiene i aliments, especialment aquells no peribles o amb caducitats molt llargues i que siguin fàcils de preparar, ja que molts dels necessitats només compten amb un microones per poder-s’ho escalfar.

(E.O.G. / Fotografia: Facundo Santana©)

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere