Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Andorra: Avui entra en vigor la nova Llei del català

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Avui divendres 31 de maig de 2024 entra en vigor la Llei de la llengua pròpia i oficial, altrament coneguda com del català, després que ahir va sortir publicada al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). El text vol reforçar l’ús del català i fer-ne un element integrador i cohesionador social.

Val a recordar que, entre altres coses i amb diferents terminis, la nova llei obligarà a acreditar un coneixement mínim de la llengua a l’hora de renovar el permís de residència i també a què aquells que treballen de cara al públic tinguin un vocabulari bàsic i del seu sector que els permeti començar una conversa en català.

D’altra banda, també buscarà fer corresponsables de la política lingüística els comuns, que hauran de tenir els seus propis plans i vetllar per l’ús del català en les activitats que promoguin. La nova llei crea de dos nous organismes, la Junta de Coordinació sobre Llengua i Formació, de caràcter estrictament tècnic, i el Consell Nacional per la Llengua, on es consensuaran els objectius de la política lingüística nacional, es proposaran accions i se n’avaluarà la implementació. També el Consell General haurà de celebrar un debat anual al tomb de la llengua oficial.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere