Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Que és la “Magna Charta Universitatum”? Que és el “Magna Charta Observatory”? / Nova convocatòria del concurs d’assaigs d’estudiants universitaris de tot el món: “MCO Essay Competition 2024”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La “Magna Charta Universitatum” és un document que va ser signat originàriament per 388 rectors i directors d’universitats d’arreu d’Europa al voltant del 18 de setembre de 1988, en el 900 aniversari de la Universitat de Bolonya.

El document conté principis de llibertat acadèmica i autonomia institucional com a pauta per al bon govern i l’autocomprensió de les universitats en el futur.

L’any 2018 es va constituir un grup multinacional per revisar la “Magna Charta Universitatum” en el context dels canvis de les universitats i dels entorns en els quals operaven que s’havien produït des de 1988. Així ho va informar una àmplia consulta i un nou text fou adoptat el juliol de 2020.

La nova “Magna Charta Universitatum”  no elimina res dels valors fonamentals originals als quals es van adscriure les universitats. S’esforça per respondre i ressonar amb els reptes i preocupacions contemporanis.

Actualment, signen la “Magna Charta Universitatum” 975 universitats de 94 Estats.

Davant la magnitud del nombre d’institucions adherides a la “Magna Charta Universitatum” es va considerar necessària la creació d’un òrgan que vigilés l’aplicació dels principals fonaments de la mateixa: l’Associació d’Universitats Europees i la Universitat de Bolonya varen donar vida al “Magna Charta Observatory” amb seu a Bolonya.

  Magna Charta Universitatum 2020 / Text complet … clicar aquí

+++

Segona edició del Concurs d’assaigs “MCO Essay Competition 2024”  

 El “Magna Charta Observatory” (MCO) organitza una nova convocatòria del concurs d’assaigs d’estudiants universitaris de tot el món.

Aquest any el MCO convida els estudiants a reflexionar sobre com pot prevaler l’accés a l’educació, amb la diversitat i la inclusió ancorades en principis d’equitat i justícia. La pregunta clau a contestar és:

“Què canviaríeu de la vostra experiència o entorn d’educació superior per fer-la més inclusiva* per a tots els que puguin beneficiar-se’n?”

Entenen en aquest cas, que l’Educació superior inclou, l’ensenyament de nivell universitari, així com qualsevol altre ensenyament de nivell terciari ofert per institucions d’educació i formació professional, centres d’educació superior o proveïdors alternatius d’aprenentatge no formal o informal.

Hi haurà 5 premis perquè els guanyadors presentin els seus assaigs i participin en debats amb un públic internacional a l’Aniversari MCO 2024, consistents en despeses pagades (incloses les despeses de viatge i allotjament) o un premi de valor equivalent, a criteri dels organitzadors.

El concurs està obert a estudiants matriculats a qualsevol universitat de qualsevol país.

Les inscripcions s’accepten a partir del 20 de maig de 2024.

La data límit per a la presentació de treballs és el 5 de juliol de 2024.

Els guanyadors es donaran a conèixer el 27 d’agost de 2024.

Requisits formals:

Per participar l’estudiant ha d’estar matriculat en una Institució d’Educació Superior.

Només es permet una entrada per autor.

No s’ha d’incloure ni el nom de l’autor ni el nom de la seva universitat o centre d’ensenyament superior a l’assaig ni al nom de fitxer de l’assaig.

Els assaigs han de ser únicament obra de l’autor, que pot citar d’altres obres però s’han de reconèixer aquestes cites.

L’autor no pot utilitzar IA generativa en la planificació o redacció de l’assaig. Si se sospita de l’ús d’IA, els jutges exclouran l’assaig de la consideració posterior.

A criteri dels jutges, l’autor dels assaigs preseleccionats pot ser convidat a una breu discussió en línia abans que finalitzi la seva decisió.

Els assaigs no han de superar les 1000 paraules.

Els assaigs han d’estar en anglès.

Els assaigs s’han de penjar aquí https://mcostudents.plateformecandidature.com/ i no s’han d’enviar per correu electrònic o amb una eina diferent.

L’incompliment dels requisits formals suposarà l’exclusió del concurs.

La decisió dels jutges serà inapel·lable.

Web oficial de MCO Essay Competition 2024” … clicar aquí

+++

IMATGE: El text original (en llatí) de la “Magna Charta Universitatum” està exposada a la “Sala de la Magna Charta” del Museu del Palau Poggi de Bolonya (Emília-Romanya / Itàlia).

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere