Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“BirresxEuropa”: l’acte de tancament de la campanya dels estudiants de la Universitat de Barcelona per animar els joves a votar

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’acte portarà a un espai físic el debat generat a les xarxes sobre les pròximes eleccions europees i les principals preocupacions juvenils, com l’emergència climàtica,  l’accés a l’habitatge, les migracions o els conflictes polítics i socials d’Europa.

El format serà dinàmic i obert, similar a l’estil que els ha fet virals a TikTok, per atraure joves i fomentar el debat entre ponents, públic i estudiants de la campanya.

Hi participaran joves activistes implicats en moviments i xarxes socials relacionats amb temes claus en les polítiques europees.

Serà aquest dijous 6 de juny de 19:00h a 20:30h a l’espai de la Fundació Mescladís al Teatre Lliure de Montjuïc.

Després de la repercussió assolida a les xarxes i als mitjans, el grup d’estudiants de la Universitat de Barcelona que promou la campanya de comunicació “Europa Importa”, que vol mobilitzar el vot jove a les eleccions europees del proper 9 de juny, ha organitzat un acte presencial de tancament de la campanya.

L’objectiu és traslladar el debat i l’interès que han generat a les xarxes a un espai físic per conversar sobre les pròximes eleccions i les problemàtiques que  preocupen més els joves, com l’emergència climàtica, l’accés a l’habitatge, les migracions o els conflictes polítics i socials d’Europa.

El format serà dinàmic i obert, en línia amb l’estil que els ha fet virals a Tiktok, amb un programa pensat per atraure públic jove i crear un ambient distès que animi al debat i la conversa entre els ponents convidats, el públic i els estudiants que formen l’equip de la campanya.

L’acte tindrà lloc dijous 6 de juny a l’espai de la Fundació Mescladís al Teatre Lliure de Montjuïc, de 19 h a 20.30 h, i s’hi oferirà begudes i pica-pica als assistents.

Hi haurà una taula rodona per tractar temes d’actualitat europea amb Alejandra Sánchez, periodista i presidenta de l’associació Onada Feminista, Jan Butí, graduat en Dret i Ciències Polítiques i de l’Administració i president del Consell d’Estudiants de l’aliança universitària CHARM-EU, i un altre activista social pendent de confirmació.

També es gravarà en directe, amb la participació dels assistents, un episodi del pòdcast informatiu Sobretaula, conduït per Marta Romero i Mireia Puyol, graduades en Comunicació i Indústries Culturals, en què es parlarà dels nous models de consum de la informació dels joves i de l’interès (o no) que tenen per la política. I es farà un concurs de preguntes i respostes.

10 claus de la campanya Europa Importa

  1. Europa Importa és una campanya de comunicació feta per joves i dirigida als joves ideada per un grup de vuit estudiants de la UB amb la intenció de mobilitzar el vot jove en  les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny.
  2. La campanya, explica el funcionament de les eleccions europees amb vídeos a TikTok, reels d’Instagram, posts, mems i stories. L’ús d’aquests canals i codis ha estat clau per despertar l’interès de molts joves per les pròximes eleccions i transmetre la importància de la seva participació.
  3. Els vuit estudiants de la UB que la promouen provenen d’àmbits acadèmics diversos (comunicació, medecina, dret, literatura, ciències polítiques…) i els acompanya i orienta la professora de Comunicació Social Anna Aroca, de la Facultat d’Educació.
  4. La campanya es va llançar la primera setmana de maig després de dues setmanes de treball intens en què els estudiants, seleccionats per un concurs, van haver d’idear i dissenyar el projecte de comunicació des de zero.
  5. Els resultats assolits a les xarxes són positius i esperançadors. El seu vídeo més viral a TikTok, amb més de mig milió de visualitzacions , gairebé 50.000 “likes” i més de 500 comentaris, és una guia breu informativa i pràctica sobre el funcionament de les eleccions europees.
  6. Les xarxes del projecte també recullen microentrevistes que posen a prova el coneixement dels estudiants sobre la Unió Europea i publicacions del “making off” de la campanya.
  7. Els vídeos que han generat més interaccions són els de caràcter informatiu, la qual cosa demostra que els joves tenen interès per entendre com el seu vot afecta les institucions europees i les polítiques que s’hi decideixen.
  8. La campanya de comunicació forma part d’un projecte més ampli de la UB, Active Youth_EE24 – Europa Importa, impulsat des de la Facultat d’Educació de la UB i coordinat per la professora Mihaela Vancea per promoure la participació dels estudiants en les eleccions del 9 de juny.
  9. A més a més de la campanya de comunicació, en el marc del projecte Active Youth_EE24- Europa Importa, s’ha fet una enquesta sobre el coneixement i l’opinió de les institucions i la política europea que té la joventut universitària de Barcelona, i amb la col·laboració de la revista Alternativas Económicas s’ha elaborat un dossier divulgatiu sobre les eleccions europees i s’han organitzat diversos seminaris i conferències sobre la importància de les eleccions del 9 de juny i del vot jove.projecte ActiveYouth_EE24 -Europa Importa compta amb el suport de l’Oficina de Comunicació del Parlament Europeu.
  10. El projecte ActiveYouth_EE24 -Europa Importa compta amb el suport de l’Oficina de Comunicació del Parlament Europeu

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere