ESADE-Universitat Ramon Llull i la multinacional BASF impulsaran la investigació per definir nous models de lideratge sostenible
La companyia química donarà suport a projectes de recerca i de debat social de la Càtedra LideratgeS i Sostenibilitat d’ESADE per construir i consolidar una comunitat orientada a l’acció
ESADE-Universitat Ramon Llull i BASF han renovat el seu acord de col·laboració pel qual la multinacional química seguirà impulsant projectes de recerca i de debat social de la Càtedra LideratgeS i Sostenibilitat de la institució. L’aliança entre les dues empreses té per objectiu contribuir a la investigació que desenvolupa la Càtedra sobre nous models de lideratge que aportin a l’empresa una visió transformadora i facilitin un nou marc d’actuació sostenible.
El director general d’ESADE, Xavier Mendoza, ha destacat que “aquesta col·laboració reforça la nostra missió de convertir-nos en agents de canvi mitjançant la investigació i el debat social, vinculant el coneixement acadèmic amb la construcció d’una societat més justa i promovent una comprensió més gran i una aplicació més profunda de models de lideratge sostenible”.
Per la seva banda, el director general de BASF a Espanya, Carles Navarro, ha subratllat que “tant ESADE com BASF comparteixen la visió de transformar la societat i fer-ho apostant pel desenvolupament sostenible i el bé comú”. Per aquest motiu, el màxim responsable del Grup BASF a la Península Ibèrica ha afegit: “És un privilegi estendre la nostra relació amb ESADE i, en concret, amb la Càtedra LideratgeS i Sostenibilitat. Tots dos sabem que el desafiament és majúscul i que necessitem aquestes aliances per creuar la línia de meta abans que el temps venci.”
Debat social orientat a l’acció
Des del 2018, BASF i ESADE han mantingut un fort compromís amb l’impuls de la investigació i del talent. La col·laboració amb la Càtedra LideratgeS i Sostenibilitat de l’escola continuarà consolidant aquesta relació. D’aquesta manera, la Càtedra aspira, amb la seva activitat, a impulsar una comunitat de debat i deliberació, involucrant alts directius del sector empresarial i públic, així com el professorat d’ESADE als seus projectes de recerca aplicada, en concret, al voltant de la incorporació del pensament sistèmic a l’empresa. Per fer-ho, s’organitzaran fòrums i jornades de coneixement, a més de divulgar casos d’èxit de lideratge empresarial enfocat al desenvolupament sostenible.
Per tal de transferir el coneixement a la societat, ESADE i BASF participaran en el disseny de projectes de recerca per analitzar les barreres i les oportunitats de l’aplicació del pensament sistèmic i del lideratge d’impacte. A més, s’estudiarà com les empreses poden actuar tant internament com externament per contribuir a la sostenibilitat i la resiliència a llarg termini.