Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat Internacional de Catalunya: Projecte “El Campus de l’Experiència UIC Barcelona” en marxa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

UIC Barcelona, ​​primera universitat catalana a oferir Erasmus+ per a més grans de 50 anys

Un total de 36 alumnes del Campus de l’Experiència participen al programa Erasmus+ de mobilitat internacional a Udine (Itàlia), Wroclaw (Polònia) i Dublín (Irlanda)

El Campus de l’Experiència UIC Barcelona compta actualment amb 410 alumnes i amb seccions a la capital catalana, el Penedès, Andorra i Calonge

El Campus de l’Experiència de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) ha esdevingut el primer centre universitari català a iniciar un programa Erasmus de mobilitat internacional d’alumnes sènior. Un total de 36 alumnes majors de 50 anys participen actualment al programa, amb estades a Udice (Itàlia), Wroclaw (Polònia) i Dublín (Irlanda).

El projecte es va plantejar a partir d’una metodologia d’intercanvi cultural i social entre estudiants de diverses nacionalitats i cultures. Durant l’estada a l’estranger, els alumnes acudeixen a les classes a les universitats de destinació acompanyats d’un professor.

El programa està dissenyat perquè els estudiants dels dos centres realitzin diferents activitats com classes d’art, història, cuina i jocs de taula amb l’objectiu de treballar diferents idiomes i enriquir l’experiència dels alumnes amb sortides culturals i passejades per les diferents zones.

L’any 2022, l’agència Erasmus+ de la Unió Europea va concedir a UIC Barcelona l’acreditació per al període 2021-2027. Aquesta acreditació va habilitar el Campus de l’Experiència per fer mobilitats Erasmus d’alumnes sènior. Actualment, UIC Barcelona és el segon centre universitari d’Espanya en oferir aquesta opció als estudiants més grans de 50 anys.

La primera mobilitat internacional, la destinació de la qual va ser Udine, al nord d’Itàlia, va arrencar el mes d’abril passat. Deu alumnes del programa sènior del Campus de l’Experiència van poder cursar els estudis a la Università della Terza Ettà Paolo Naliato. Durant el mes de maig un altre grup ha estat acollit per la Universitat de Wroclaw (Polònia) i un tercer està realitzant la seva estada d’estudis a la Dublin City University.

Mantenir-se actius i millorar la qualitat de vida

El Campus de l’Experiència UIC Barcelona és un projecte de formació acadèmica adreçat a persones de més de cinquanta anys. Els alumnes sèniors estudien diferents assignatures a l’àmbit de la història, l’art, la filosofia, la literatura o la ciència, a través d’un aprenentatge continu i el treball de recerca en grup. El teatre és una altra de les activitats que fan els alumnes, que s’encarreguen de tota la producció del muntatge. En aquesta edició, els alumnes han representat l’obra “L’hotel dels disbarats”.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere