Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“OECD Forum on Gender Equality: Navigating global transitions” / Fòrum de l’OCDE sobre la Igualtat de Gènere: Navegant per les transicions globals

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

10-11 de juny de 2024

Centre de conferències de l’OCDE, París i sessions en línia

El Fòrum de l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) sobre la Igualtat de Gènere 2024 abordarà l’avenç de la igualtat de gènere enmig de les transicions ecològiques, energètiques i digitals. Els debats posaran de manifest els impactes de gènere i l’exacerbació potencial de les disparitats, especialment per als grups vulnerables. S’exploraran oportunitats, estratègies innovadores i polítiques, fins i tot mitjançant la cooperació al desenvolupament, per empoderar les dones perquè prosperin en l’era digital i garantir la seva participació en igualtat de condicions en els esforços de sostenibilitat.

En un món que canvia ràpidament i marcat per grans transformacions com la digitalització, la transició cap a l’energia sostenible i el canvi cap a un creixement sostenible i verd, la desigualtat de gènere continua sent un repte urgent. Aquestes desigualtats de gènere poden dificultar l’accés de les dones a les oportunitats derivades de grans transformacions com la transició verda i la innovació digital. Per exemple, mentre que les dones es veuen afectades de manera desproporcionada pel canvi climàtic i la degradació ambiental, sovint estan excloses dels òrgans de presa de decisions que aborden aquests problemes i s’enfronten a barreres com les normes socials i els estereotips en sectors com l’energia i el digital. Descuidar les consideracions de gènere en les transformacions en curs també podria empitjorar els riscos existents per a les dones, inclosa la violència de gènere i les càrregues de cures desiguals. Això s’afegeix a les crisis globals en curs, com la inflació i les conseqüències de la COVID-19, que amenacen d’aprofundir encara més aquestes desigualtats.

Web oficial del Fòrum … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere