Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

S’obre la convocatòria d’ajuts “Crea Feina Barcelona 2024” per afavorir la contractació de joves i personal científic

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha obert la convocatòria de subvencions Crea Feina Barcelona 2024, una línia d’ajuts per a empreses i entitats que ampliïn les seves plantilles amb la incorporació de persones menors de 30 anys en situació d’atur o que, en el marc d’una nova línia creada enguany, contractin personal investigador amb titulació de doctorat. La mesura busca impulsar el talent juvenil i la competitivitat de les empreses, i contempla quantitats superiors en el cas de contractació de dones. Les sol·licituds es podran fer des d’avui i fins al 31 d’octubre.

En concret aquest programa de foment de la contractació preveu dues línies d’ajuts per a empreses i entitats que ampliïn les seves plantilles, dotada amb un milió d’euros cadascuna:

-D’una banda, el Crea Feina Joves pretén fomentar la incorporació al mercat laboral de persones menors de 30 anys en situació d’atur i residents a la ciutat, per cobrir llocs de treball amb contractacions indefinides. 

-Per altra, la nova línia Crea Feina Investiga per afavorir la contractació de personal científic i investigador amb títol de doctorat, amb l’objectiu de millorar la competitivitat del teixit empresarial al territori i promoure la transferència de coneixement al sector productiu. 

En l’actual edició, les empreses i persones treballadores en règim autònom podran rebre ajuts de fins a 8.000 € per cada nou contracte de persones joves menors de 30 anys (l’import varia augmentant en el cas que es tracti de dones, o la situació de la persona contractada: atur, primera ocupació o situació d’atur de llarga durada, o risc d’exclusió) i de fins a 15.000 € en el cas de contractacions de dones amb titulació de doctorat. Pel que fa al personal investigador, per poder optar a la subvenció, l’empresa haurà de garantir l’aplicació d’un salari no inferior a 35.000 euros bruts anuals

Es preveu que el Crea Feina Barcelona 2024 pugui afavorir la contractació indefinida d’unes 235 persones. Les contractacions de persones amb títol de doctorat aniran destinades a participar en projectes d’Investigació, Desenvolupament i/o Activitats d’innovació (I+D+i), preferentment en el marc dels sectors estratègics recollits al Barcelona Green Deal: economia del visitant, comerç, salut i bio, economia social i solidària, tecnologia, indústries creatives, esport, agroalimentari, economia blava i economia de les cures; especialment aquells amb incidència en àmbits com la transició ecològica, la transició digital i l’impacte social.

Crea Feina Investiga

La línia del Crea Feina Investiga oferirà també a les persones contractades la participació, sense cost econòmic per a elles ni les empreses beneficiàries de l’ajut, en accions formatives que permetin adaptar-se als entorns empresarials i a les seves necessitats. D’aquesta manera, pretén promoure el desenvolupament competencial vinculat a la gestió de projectes, el lideratge empresarial o coneixements financers, per afavorir així la transferència de resultats de la recerca i l’enfocament empresarial de l’activitat investigadora.

 Per afavorir la màxima participació d’empreses de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana als ajuts de contractació, es limitarà a tres el nombre d’ajuts per a la contractació de joves en una mateixa empresa, i a cinc els ajuts que una mateixa empresa podrà sol·licitar per a contractar personal investigador en aquesta convocatòria de 2024.

Les anteriors convocatòries del Crea Feina, adreçades a empreses del territori amb capacitat per generar ocupació, han promogut des del 2020 la contractació, amb condicions laborals de qualitat, de 1.681 persones en situació d’atur per un import total de 9,95 M€.

+++

Web oficial … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere