Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Sony IA” tria Barcelona per obrir el seu nou centre d’intel·ligència artificial

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Des de la capital catalana, la companyia desenvoluparà sistemes d’IA per accelerar nous descobriments científics i en projectes vinculats a la gastronomia

“Sony AI” destaca que Catalunya compta “amb moltes universitats amb programes d’IA i organitzacions clau en ciència i tecnologia”

Sony AI”, una divisió de Sony Research -filial de la multinacional japonesa Sony Group Corporation-, ha escollit Barcelona per establir el seu nou centre de desenvolupament d’intel·ligència artificial, el segon que ubicarà a Europa. La nova oficina, que actuarà com a centre de la divisió a la regió, se centrarà en el desenvolupament de sistemes d’IA que donin suport als científics en investigacions complexes per accelerar nous descobriments científics així com en projectes vinculats a la gastronomia.

Per establir-se a Catalunya, Sony AI ha comptat amb el suport del Govern català a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-. Sony AI, que va ser fundada per Sony Group Corporation l’any 2020, ja té oficines especialitzades en desenvolupament d’IA al Japó, Suïssa i els Estats Units.

Segons el president de Sony AI, Michael Spranger, Catalunya compta “amb moltes universitats de recerca amb programes d’IA i organitzacions clau en ciència i tecnologia“. Spranger assegura que “estem orgullosos d’ampliar el nostre treball per donar suport als creadors en aquest entorn obert i innovador, així com d’aprendre i col·laborar amb la comunitat“.

Per la seva banda, pel conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent i Ramió, “des del Govern celebrem que una multinacional líder mundial com Sony hagi escollit Barcelona per ubicar el seu primer hub de desenvolupament d’IA al sud d’Europa. Aquest projecte estratègic d’inversió demostra que Catalunya és un dels ecosistemes més desenvolupats des del punt de vista tecnològic i científic d’Europa”. “Estem desitjant començar a construir ponts de col·laboració entre Sony AI i l’ecosistema local d’universitats, centres de recerca, startups i empreses per contribuir al desenvolupament de la intel·ligència artificial des de Barcelona, ​​la tecnologia que definirà la competitivitat empresarial en els propers anys“, subratlla Torrent.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere