Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Ministeri de Cultura: Ja es pot demanar el bo cultural de 400 euros per als joves que fan 18 anys el 2024

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Hi ha un any per gastar-lo, per comprar entrades per a concerts, teatres i espectacles en viu, llibres, videojocs o CD, o bé subscripcions a plataformes musicals, audiovisuals o de premsa, entre d’altres

A partir d’aquest dilluns, els joves nascuts l’any 2006 i que fan 18 anys aquest 2024 ja poden sol·licitar el bo cultural de 400 euros per gastar-lo en la compra de llibres, discos, videojocs i entrades de concerts, teatre o cinema, entre d’altres.

Segons ha avançat el BOE, el bo cultural, impulsat pel Ministeri de Cultura, es pot sol·licitar fins al 16 de setembre a través de la web www.bonoculturajoven.gob.es.

A l’ajuda hi poden accedir els joves de nacionalitat espanyola, aquells que tinguin residència legal a l’estat, els sol·licitants d’asil, desplaçats temporals o estrangers extutelats.

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), hi ha al voltant de 525.000 potencials beneficiaris a tot l’estat.

Des de la data de concessió, es podrà fer ús del bo durant tot un any en els més de 3.300 establiments adherits al programa a tot l’estat. El bo cultural jove funciona amb una targeta de prepagament que el beneficiari pot tenir de forma virtual al seu mòbil o que pot rebre de forma física a casa seva.

400 euros per a despeses diverses

Els 400 euros de la targeta prepagament estan dividits en: 100 euros per a productes físics, per exemple, llibres, premsa o discs; 100 euros per a productes digitals, com subscripcions a plataformes, premsa digital, pòdcasts o videojocs en línia, i 200 euros per a arts escèniques: música, teatre, òpera, cinema, dansa i museus.

Els joves podran destinar fins a 100 euros per gastar-los, per exemple, en llibres (3Cat)

Els joves interessats a sol·licitar el bo cultural jove poden fer el tràmit personalment o a través de la representació d’un adult.

Amb aquesta iniciativa, el Ministeri de Cultura pretén fidelitzar el públic més jove a la cultura de cara al futur, a més d’oferir un suport addicional al sector cultural.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere