Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Les microcredencials”, la oferta formativa de la Universitat Oberta de Catalunya per promoure l’ocupabilitat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior
“Les microcredencials”, la oferta formativa de la Universitat Oberta de Catalunya per promoure l’ocupabilitat  La Universitat oferirà 64 noves microcredencials a partir del proper curs acadèmic

Aquestes formacions de curta durada ofereixen a la ciutadania una via per acreditar competències professionals i compartir-les amb ocupadors mitjançant el currículum i les xarxes socials  

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) inaugurarà el seu 30è aniversari, posant el focus en l’ocupabilitat. I ho farà posant a l’abast de la ciutadania 64 microcredencials o, el que és el mateix, certificacions que es poden obtenir a partir de cursos breus especialitzats per desenvolupar competències clau demanades pel mercat de treball.  

Entre l’oferta dissenyada per la UOC, s’hi poden trobar microcredencials de l’àmbit de la salut, la comunicació, el dret, la política, la informàtica, l’economia, la psicologia i l’educació.  

Les microcredencials són certificacions que validen els resultats de l’aprenentatge obtinguts en experiències formatives de curta durada, de fins a 6 crèdits, com ara un curs o una capacitació breus. Estan especialment dissenyades per acreditar competències professionals, que a partir de certificacions digitals proporcionen tota la informació necessària per demostrar el desenvolupament d’aquestes competències i alhora les poden compartir amb ocupadors mitjançant el currículum o les xarxes socials.  

Les microcredencials permeten desenvolupar competències clau amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat, de formar-se o d’actualitzar-se en perfils professionals de futur (reskilling i upskilling), o bé d’adquirir habilitats en relació amb els reptes actuals i futurs de la societat, ja sigui en la transició digital, la transició ecològica o altres reptes socials, com l’envelliment, la migració i els refugiats o l’accés a l’educació.   La que es perfila com una tendència formativa a l’alça arreu del món, i especialment ara també a escala europea, es començarà a posar en marxa el proper curs 2024-2025, en què la Universitat celebrarà 30 anys de la seva creació.   
Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere