Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

1.120 alumnes de primària de les Terres de l’Ebre han participat en la segona edició de “Lo riu ens mou”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

L’activitat promou la navegació pel riu Ebre, l’esport, la història i la cultura entre l’alumnat de primària

“Lo riu ens mou” ha tancat aquesta setmana la segona edició (19/06/2024), marcada per un augment de la participació. A partir d’una activitat al riu amb llaüts, el projecte promou la navegació pel riu Ebre entre l’alumnat de les Terres de l’Ebre, donant a conèixer el tram català de l’Ebre, la història i la cultura de l’entorn i també l’esport del rem i la pràctica esportiva,

La iniciativa ha tingut lloc d’abril a juny i ha comptat amb 1.120 alumnes i 56 centres educatius, un augment significatiu respecte als 840 alumnes i 40 centres participants el curs passat. Després de la primera edició amb centres de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre Nord, enguany l’activitat s’ha ampliat a tota la comarca del Baix Ebre i al Montsià, amb cinc trams del riu Ebre, des de Flix fins a la desembocadura, triats estratègicament per la seva proximitat i idoneïtat tècnica amb un recorregut d’uns 5 quilòmetres, aprofitant els diferents embarcadors. Està previst que la tercera edició incorpori més centres educatius de les zones de la costa i dels embassaments.

“Lo riu ens mou” és un projecte impulsat per la Representació territorial de l’Esport en nom d’EsportCat, els Serveis Territorials dels departaments d’Educació i de Cultura a les Terres de l’Ebre, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) i la Federació Catalana de l’Esport i compta amb el suport dels clubs nàutics i de rem del territori.

“Després d’aquestes dues edicions, fem una valoració molt positiva, estem estenent el projecte i a cada edició sumem també més entitats”, explica el representant territorial de l’Esport, Joan Barberà Carceller. La directora dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, Montse Perelló Margalef, destaca també el material didàctic vinculat a l’activitat i elaborat conjuntament pel camp d’aprenentatge de Flix i pel camp d’aprenentatge del delta de l’Ebre. “Fer esport al riu és un valor que tenim que hem de potenciar, és important transmetre l’estima per l’entorn natural a les generacions més joves”, valora la directora de l’IDECE, Norma Pujol Farré. “S’està donant a conèixer el nostre esport i estem veient resultats als clubs”, conclou el president de la Federació Catalana de Rem, Paco Paz Belmonte, que explica que el projecte “està servint d’experiència per aplicar a altres zones de Catalunya”.

+++

Fotografia: Alumnes de l’Institut Escola Daniel Mangrané de Jesús han tancat la segona edició de “Lo riu ens mou”.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere