Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

País Valencià: Reforçada la FORMACIÓ CONTÍNUA als advocats del torn d’ofici i als dels serveis d’orientació jurídica de proximitat per assegurar el dret a la defensa i protegir les víctimes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Justícia i el Consell Valencià de l’Advocacia han signat un conveni per fer cursos de formació i divulgació a professionals de l’advocacia

La conselleria aportarà 60.000 euros per a accions formatives que s’oferiran als vuit col·legis del País Valencià

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez del Govern Valencià, ha destacat la importància que “la formació contínua té per als advocats, especialment aquells involucrats en el torn d’ofici i els serveis d’orientació jurídica de proximitat, perquè l’excel·lència en la prestació d’aquests serveis és clau per assegurar el dret constitucional a la defensa i protegir els drets de les víctimes, sobretot d’aquelles que tenen més necessitat”

Elisa Núñez i el president del Consell Valencià de l’Advocacia, Fernando Candela, han signat el conveni de col·laboració per realitzar actuacions relacionades amb cursos de formació i divulgació en matèria d’assistència jurídica gratuïta, assistència a les víctimes del delicte, ajuts a les víctimes del terrorisme, col·legis professionals, unions de fet, fundacions, associacions, registres i notariat i amb la professió titulada de gestor administratiu.

Justícia aportarà ajuts per import de 60.000 euros al Consell Valencià d’Advocats, entre les funcions dels quals hi ha el foment de la formació professional, mitjançant la programació i el desenvolupament de les activitats necessàries.

La consellera ha explicat que “aquest tipus d’iniciatives són fonamentals per assegurar que els professionals de l’advocacia estiguin adequadament preparats i continuïn millorant les seves competències en benefici de la societat”.

Segons Elisa Núñez, “aquest conveni no només reforça els nostres llaços institucionals, sinó que també demostra el compromís de la conselleria i els col·legis d’advocats amb la realitat social, a la recerca del bé comú. Treballant junts, podem garantir una justícia accessible, humana i de qualitat per a tothom”.

Accions formatives

El conveni articula la col·laboració entre les parts per a la realització d’actuacions relacionades amb cursos de formació i divulgació per a professionals del dret.

Els cursos s’organitzaran pels diferents col·legis i s’oferiran a través del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats dirigint-se a totes les persones col·legiades als vuit col·legis de la Comunitat Valenciana.

Les actuacions formatives en matèria d’accés a la justícia estaran dirigides als professionals de l’advocacia tant per a l’accés al torn d’ofici, als torns d’ofici especialitzats, als serveis d’orientació jurídica de proximitat (JUSTIPROP) o, si escau, per a la seva continuïtat o millora dels seus coneixements en aquests. L’objectiu és formar els advocats que presten els serveis obligatoris d’assistència jurídica gratuïta per assegurar un nivell de qualitat i competència professional que garanteixi el dret constitucional a la defensa.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere