Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Càtedra Pau Casals de la UOC esdevé Càtedra UNESCO i s’integra al seu programa de cooperació internacional

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior
La Càtedra Pau Casals de Música i Defensa de la Pau i dels Drets Humans, impulsada per la UOC i la Fundació Pau Casals, ha signat un conveni amb la UNESCO per formar part del programa UNITWIN i Càtedres UNESCO, a fi de crear una xarxa a escala internacional per a la promoció de la cooperació interuniversitària, la mobilitat acadèmica i la recerca i la gestió de coneixement. La incorporació a aquest programa obre les portes a eixamplar l’abast i la projecció dels projectes en què se centra la Càtedra.

Aquest reconeixement està relacionat amb l’interès del projecte i la importància del llegat musical i humanístic de Pau Casals que, a més, connecta amb el seu gran vincle històric amb l’ONU. Pau Casals va ser convidat en quatre ocasions, va rebre l’encàrrec de compondre l’Himne per la pau de les Nacions Unides i, l’any 1971, el secretari general U-Thant li va atorgar la medalla de la pau de les Nacions Unides.

La Càtedra es proposa promoure la recerca i el coneixement de la dimensió artística de Pau Casals, un músic de referència del segle XX, profundament compromès amb la dignitat de les persones, els drets humans, la pau i la democràcia. Amb l’entrada en el programa de la UNESCO, els seus impulsors esperen fomentar l’intercanvi i les relacions amb altres programes universitaris alineats amb els valors que impulsa. És dirigida per l’historiador Joan Fuster-Sobrepere, professor agregat dels Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i codirigida per Alfons Martinell, professor emèrit de la Universitat de Girona (UdG) i exdirector de la Càtedra UNESCO de Polítiques Culturals i Cooperació de la UdG.

L’efemèride es va celebrar el passat divendres, 28 de juny, al Museu Pau Casals (Sant Salvador) en un acte institucional, amb l’assistència de persones, institucions i organitzacions que han donat suport perquè aquest reconeixement fos possible.

+++

Fotografia: Pau Casals.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere