Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Neix a Catalunya la xarxa d’Escoles Resilients: “Com fer front a la tornada a l’escola en un estiu d’altes temperatures?”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

En els últims anys, Catalunya ha experimentat un augment notable de les temperatures, amb episodis de calor extrema cada vegada més freqüents i prolongats. Aquests fenòmens climàtics no només afecten la vida quotidiana de la ciutadania, sinó que tenen un impacte significatiu en els entorns escolars. Les aules i altres espais educatius, sovint dissenyats sense tenir en compte aquestes condicions extremes, poden convertir-se en llocs inhòspits durant els mesos més calorosos.

Davant d’aquest context d’emergència climàtica, neix la xarxa d’Escoles Resilients, un projecte inspirat en altres xarxes com Escoles Verdes i Escoles+Sostenibles, que té per objectiu capacitar diverses escoles a través de recursos perquè siguin saludables i sostenibles des d’un punt de vista ambiental i puguin donar resposta al conjunt de reptes que hi ha sobre la taula avui dia. L’enfocament està basat en tres àmbits clau: la transició ecosocial, la sostenibilitat dels centres educatius i la part educativa. Mitjançant la promoció d’una nova cultura de la sostenibilitat i la creació d’una eina de diagnosi social i ambiental, les escoles participants de la xarxa rebran un full de ruta per millorar els seus equipaments, prioritzant-ne la salut i la sostenibilitat. Les escoles participants en la Xarxa rebran un acompanyament per poder intervenir els equipaments i en la recerca de finançament per poder aplicar els resultats obtinguts a partir de les eines de diagnosi. 

Des de la Xarxa s’organitza el proper 18 juliol de 2024 a les 9.30 h una sessió informativa dirigida a totes les escoles interessades en la replicabilitat dels resultats del projecte Escoles Resilients. Aquesta sessió, que se celebrarà en línia i a la que cal inscripció prèvia, està dissenyada per capacitar les escoles en la prevenció de la calor extrema que s’espera a la tornada a les escoles després de les vacances, a més de fomentar la seva sostenibilitat i resiliència davant dels desafiaments actuals, com ara la crisi climàtica. 

A més, des de la Xarxa d’Escoles Resilients busquen 10 escoles que estiguin interessades a implementar aquesta metodologia a la tardor per avaluar-ne l’eficàcia i continuar millorant. Si ets una escola interessada a participar en el projecte pots contactar a escolesresilients@batec.coop. 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere