Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El sindicat USTEC·STEs explica i publica un resum de com va anar l’última Reunió Informativa amb el Departament d’Educació sobre l’endarreriment en les adjudicacions de places de docents

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Reunió Informativa del 8 de juliol amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Resum de continguts redactat pel sindicat USTEC·STEs / Unió Sindical de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament de Catalunya – Federació Sindical de l’Ensenyament de Catalunya.

Administració: 

-S’excusen argumentant que els darrers anys han hagut d’assumir una sobrecàrrega en forma de processos extraordinaris d’estabilització que ha condicionat la resta de treball i procediments.

-La seva voluntat, han dit, és mantenir l’avançament de les adjudicacions d’estiu respecte fa uns anys, però el 2023 i aquest 2024 no ha estat possible per la dificultat de gestionar els més de 31.000 funcionaris nous als quals cal assignar places. 

-Volien publicar el 2 de juliol, però va fallar el sistema informàtic: adjudicava interins i deixava sense adjudicar alguns opositors. Per intentar arreglar l’errada van introduir més vacants i repetir l’operació, però el 4 de juliol encara donava problemes i caldrà una anàlisi més detallada dels errors. La nova data de publicació la determinarà l’àrea TIC, estan treballant per publicar com més aviat millor, preveuen abans de final de juliol. 

USTEC·STEs (IAC): 

-Denunciem que no s’hagi convocat una mesa sectorial per a negociar la resolució que canvia les condicions de les adjudicacions (un canvi de condicions laborals).

-Ja us vam avisar que els funcionaris en pràctiques havien de jugar tots amb les mateixes regles, no diferenciar entre els que tenen proposta de centre (i poden fer pràctiques d’una especialitat diferent a la d’oposició si l’estan impartint i els reclamen) i la resta de funcionaris en pràctiques.  

-Si a això hi sumem les places perfilades i totes les propostes de centre fa que els funcionaris en pràctiques que han de fer-les de la seva especialitat no tinguin lloc. 

-Tots els funcionaris en pràctiques, tant via proposta de centre com via elecció, haurien de participar només de l’especialitat d’oposició. Les pràctiques són una continuació del procés d’oposició i s’ha de ser coherent amb el principi d’especialitat.

-El Departament ha volgut protegir i prioritzar el decret de plantilles, i per això ens trobem en aquesta situació. 

-Cal eliminar les places amb perfil, derogar el decret de plantilles i col·locar a tothom segons la seva antiguitat, any d’oposició, nota d’oposició i número de borsa, això ho hauria facilitat tot, però s’ha prioritzat la tria a dit. 

-Demanem que com a mínim siguin les persones que via elecció puguin triar l’especialitat en la qual volen fer pràctiques i en quin centre. De cap manera podem acceptar que d’ofici sigui el departament qui assigni places d’especialitats diferents de les d’oposició i en un centre de màxima complexitat. 

Administració: 

-No donen resposta a la petició de convocar una mesa de negociació. 

-La intenció del Departament és primer revisar totes les peticions per l’especialitat demanada per prioritzar-la sempre, i només si cap pot adjudicar-se, afegir altres especialitats reconegudes.

-Asseguren que l’impacte d’això serà baix, que la mesura que tindrà més efecte és la inclusió dels centres de màxima complexitat a les adjudicacions, que s’assignaran tot i no haver-los demanat.

-Adaptaran el calendari per sol·licitar reduccions de jornada a la publicació de les adjudicacions.

-Endarreriran la posada en marxa del grup estable de substitucions per adjudicar primer les vacants. 

-No accepten la nostra petició que les persones que han de fer pràctiques puguin tornar a fer la petició i triar quines especialitats accepten impartir. 

-Es comprometen a mirar cas per cas si poden garantir que ningú faci una especialitat que no vulgui, han d’acabar d’analitzar la situació. 

-Un cop acabada l’estabilització és evident que el decret de plantilles perd vigència i cal revisar alguns dels seus elements, però això és un tema que haurà d’assumir el nou govern.

USTEC·STEs (IAC):

-Reiterem que si tothom s’adjudiqués segons un criteri objectiu, transparent i just no tindríem cap d’aquests problemes. 

-S’ha fet omplir sol·licituds a funcionaris en pràctiques i després se’ls diu que igualment els podran assignar altres especialitats que tinguin reconegudes i en centres de màxima complexitat, no és acceptable i estudiarem totes les possibilitats, també legals, per fer-hi front. 

-Les persones que han tret unes oposicions tenen tot el dret a treballar de la seva especialitat. I si s’obre la porta a fer-ho en una altra, ha de ser per voluntat de la persona afectada i per tothom per igual (no només per a les persones que tenen proposta de direcció). 

-Continuem reclamant la derogació del decret de plantilles. El caos d’aquestes adjudicacions no és més que l’enèsima prova del mal que ha fet i està fent al sistema educatiu de Catalunya, estem convençuts que aviat aconseguirem tombar-lo. 

+++

IMATGE: Litografia “Relativity” (1953) de M. C. Escher.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere