Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

País Valencià: El Centre del Carme de Cultura Contemporània incorpora tallers creatius al Programa de Mediació 2024-25

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Per tercer any consecutiu, el col·lectiu Pedagogies Invisibles s’encarrega del programa de Mediació organitzat pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

Els programes estan adreçats a centres educatius i al públic en general de totes les edats

La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació del Govern Valencià, a través del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), presenta el nou programa de Mediació 2024-25 per al Centre del Carme de Cultura Contemporània (CCCC), dirigit als centres educatius de totes les etapes, així com al públic en general de totes les edats.

Per tercer any consecutiu, el col·lectiu Pedagogia Invisibles s’encarrega del programa de Mediació del Centre del Carme, que inclou les activitats habituals i en aquest curs, com a novetat, introdueix tallers creatius d’experimentació artística, uns espais de creació col·lectiva i d’aprenentatge compartit, que es duran a terme en horari de tardes.

Així, d’octubre a gener del 2025, el ‘Laboratori de creació tèxtil’ proposa experimentar diferents tècniques tèxtils com el brodat, la costura o el ganxet. Les obres d’artistes tèxtils contemporanis serviran de fonts d’inspiració per fer-ne una peça col·lectiva.

De febrer a maig, el ‘Laboratori de creació gràfica’ permet als participants sentir-se com a artistes i enfrontar-se al paper en blanc.

D’octubre a desembre, el taller ‘Això no és un club de lectura’, com diu el títol, no es tracta de llegir i comentar una obra. A partir de textos de revistes, paràgrafs de llibres o catàlegs, el taller intenta connectar la literatura amb l’art contemporani per crear nous relats.

Públic intergeneracional i centres educatius

Com ja és habitual, el CMCV proposa una àmplia programació per a tots els públics i per als centres educatius en totes les etapes.

Per al públic general proposa visites dialogades d’acostament a les diferents exposicions pensades per a un públic adult; visites taller on es relacionen les exposicions amb diferents pràctiques artístiques per a tots els públics i experiències lúdiques on es genera un escenari sensorial per a nadons de 0 a 3 anys.

Pel que fa al programa dedicat a l’escola, inclou totes les etapes escolars (Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat). Són visites dissenyades per posar els alumnes des d’una edat primerenca en contacte amb la història i l’arquitectura de l’edifici i el seu contingut.

Així mateix, aquesta iniciativa reserva un espai per a la formació dels professionals i futurs docents amb Trobades formatives, activitats encaminades a compartir les metodologies de l’equip de Mediació amb futurs professors i artistes per unir el pensament artístic i l’educació.

Finalment, la línia de col·lectius busca convertir el Centre del Carme en un lloc de trobada permanent per a diversos grups a través dels seus tallers: ‘El Grup del futur’ està dirigit als més grans de 65 anys, ‘Així de fàcil’ per a les persones amb discapacitat cognitiva i ‘Contra.Lab’ per als joves de 17 a 23 anys.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere