Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comença la “Setmana de la Innovació” a la Universitat Autònoma de Barcelona exhibint solucions punteres de 80 grups de recerca i 20 spin-off

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior
Del 14 al 18 d’octubre la Universitat Autònoma de Barcelona organitza la Setmana de la Innovació, en què mostra el seu ecosistema d’innovació per apropar a la societat les tecnologies i el coneixement que es generen al seu campus.

 
A més de la Fira de la Innovació, la Setmana inclou una jornada sobre intel·ligència artificial i esdeveniments culturals, amb la presentació de la Càtedra ENIA UAB-Cruïlla d’Intel·ligència Artificial en l’àmbit de la Música i les Arts, i el debat “Ciència i emprenedoria en femení” sobre l’impacte social de la recerca.

  Premis a projectes emprenedors, trobades amb empreses sorgides de la Universitat, tallers i visites a centres de recerca són altres activitats que s’hi duran a terme al llarg de la Setmana. La Setmana de la Innovació és un espai de trobada entre els grups i centres de recerca de la UAB amb les empreses, inversors i empreses emergents (start-ups) de Catalunya. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que celebra enguany la segona edició, és donar visibilitat a l’ecosistema innovador de la Universitat, així com connectar els projectes emprenedors i el coneixement del campus amb el teixit empresarial, inversors publicoprivats i altres centres de coneixement.

Al llarg de la Setmana s’organitzen diferents activitats, xerrades i tallers oberts a tota la comunitat del campus de la UAB i a les empreses i entitats del territori, amb tres esdeveniments principals: la Fira de la Innovació, la Jornada dedicada a noves tecnologies i esdeveniments culturals i el debat “ciència i emprenedoria en femení”.

La Fira de la innovació, que es farà el dimarts 15 d’octubre a l’Hotel Exe Campus, posa en relació el món de la recerca i l’entorn empresarial i mostra l’ampli ventall de tecnologies, serveis i idees innovadores generades a la Universitat. El programa de la jornada, organitzada pel Parc de Recerca UAB, comptarà amb una exhibició de tecnologies i coneixements de 80 grups de recerca i 20 empreses sorgides de la Universitat. A més, s’hi duran a terme una conferència sobre innovació, tendències i reptes, a càrrec d’Alfons Cornella, fundador i president de la consultora d’innovació Infonomía i l’Institut Next; reunions bilaterals entre grups de recerca, start-ups i empreses; una taula rodona sobre mobilitat i sostenibilitat, amb representants de Moventia, Sener, TMB i Tradebe, i una mostra de la xarxa d’Open labs del Vallès.

La Jornada dedicada a la música, esdeveniments i noves tecnologies tindrà lloc dimecres 16 d’octubre, i permetrà debatre sobre les possibilitats d’implementació de les noves tecnologies dins del sector cultural. La jornada començarà amb la presentació de la Càtedra ENIA UAB-Cruïlla d’Intel·ligència Artificial en l’àmbit de la Música i les Arts i comptarà amb continguts dinàmics sobre intel·ligència artificial generativa a les arts, tecnologies aplicades a la indústria cultural, debats sobre sostenibilitat en esdeveniments culturals i, finalment, concerts en viu de projectes musicals vinculats a la intel·ligència artificial. L’esdeveniment l’organitza el Parc de Recerca UAB i la Càtedra ENIA UAB-Cruïlla i compta amb la col·laboració de l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA-CSIC), el Centre de Visió per Computador (CVC) i la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB.

El debat sobre Ciència i emprenedoria en femení es durà a terme sota el lema “Construint camins d’impacte social” divendres 18 d’octubre, a les 10 h, a Sala Teatre de la UAB. Aquesta edició es centrarà en els possibles efectes o beneficis de la investigació, la transferència de coneixement i l’emprenedoria per a la societat i al medi ambient, amb l’objectiu de generar un canvi positiu i tangible. Hi participaran destacades investigadores, emprenedores i professionals, que compartiran els seus coneixements, investigacions i experiències pràctiques.

La Setmana de la Innovació inclou també altres activitats relacionades amb l’emprenedoria i les noves tecnologies. Algun exemple en son la gala de lliurament dels premis eines 2024 als millors projectes de transformació social, convocats per la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d’Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) de la UAB; un esmorzar empresarial organitzat per l’Ajuntament de Cerdanyola i Cerdanyola Empresarial, en què es debatrà sobre la col·laboració d’empreses amb agents de recerca i innovació; la jornada Connecta, una iniciativa per connectar persones emprenedores, alumnat, alumni i makers de la comunitat UAB, o una jornada de portes obertes al Port d’Informació Científica, centre ubicat al campus especialitzat en el desenvolupament d’eines i mètodes avançats per a l’anàlisi de dades científiques.

La primera edició celebrada l’any passat va comptar amb la participació de 300 investigadors, 150 empresaris i 60 emprenedors. S’hi van celebrar més de 250 reunions entre els diferents actors institucionals, empresarials i acadèmics amb l’objectiu d’establir sinergies i explorar vies de col·laboració.   La Setmana de la Innovació de la UAB és finançada per la Unió Europea-Next Generation EU dins del Pla de Recuperació i Resiliència del Govern d’Espanya, liderat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través de l’Escola d’Organització Industrial EOI.  

Dossier … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere