Projecte Guardabosc al País Valencià: Educació trasllada a les aules la importància sobre la preservació del medi ambient i la prevenció d’incendis forestals

Un total de 55 centres escolars del País Valencià podran participar en el projecte Guardabosc durant el curs 2024-25
El termini d’inscripció està obert fins al 28 d’octubre
La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació del Govern Valencià trasllada a les aules la importància sobre la preservació del medi ambient i la prevenció d’incendis forestals a través d’una nova edició del programa Guardabosc.
Guardabosc és un projecte impulsat per la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa, en col·laboració amb la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals, adreçat a l’alumnat de 5è i 6è d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria i Formació Professional Bàsica.
L’objectiu d’aquest programa és dotar el conjunt de l’alumnat de coneixements i capacitats per comprendre i intervenir a la comunitat on s’insereix el centre educatiu, així com promoure actituds i valors de compromís amb la millora mediambiental i social del seu entorn.
Els centres educatius sostinguts amb fons públics de la Generalitat que estiguin interessats a participar el projecte Guardabosc durant el curs escolar 2024-2025 hauran de formular les seues sol·licituds, fins al proper 28 d’octubre, a través d’un formulari d’inscripció que la Conselleria d’Educació enviarà al correu corporatiu de cada centre.
D’entre totes les sol·licituds presentades, la Conselleria seleccionarà 55 centres: 19 de la província d’Alacant, 8 de la de Castelló i 28 de la de València. Els centres seleccionats rebran els materials, les guies didàctiques i la formació inicial necessària per al desenvolupament del projecte. A cada centre educatiu seleccionat hi haurà un equip de professors que exercirà el lideratge, la planificació i l’organització del projecte.
Així mateix, s’establirà un pla de treball distribuït en tres fases. A la fase d’inici la persona coordinadora i el professorat participant hauran de realitzar la formació teoricopràctica on rebran indicacions sobre els recursos i materials didàctics disponibles.
A la segona fase s’implementarà el programa a l’aula i s’organitzaran sortides a l’entorn natural. L’alumnat realitzarà com a mínim una jornada en espais naturals de la localitat o rodalies, que comptaran amb la coordinació i l’assessorament del personal especialitzat de la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals.
Per acabar, durant la fase de difusió i avaluació els centres educatius donaran compte de les accions implementades i el resultat final del projecte en una jornada final presencial.