PlanMicrocreds: La Universitat Rovira i Virgili oferirà microcredencials codissenyades amb empreses i homologables a nivell europeu
El Consell de Govern (22/10/2024) de la Universitat Rovira i Virgili ha aprovat la primera d’aquestes certificacions digitals de formacions avançades que responen a demandes del sector productiu del territori
La Universitat Rovira i Virgili, a través del Centre de Formació Permanent de la Fundació URV, oferirà la primera microcredencial universitària en Front End Web Developer, desenvolupada amb la col·laboració de CaixaBank Tech, Incapto i el Cluster TIC Catalunya Sud, tal i com ha aprovat el Consell de Govern, que ha donat llum verda a aquests nous títols propis.
La URV és la primera universitat que alinea els requisits del PlanMicrocreds, que recull els estàndards i les estratègies europees, amb les necessitats dels agents del sector productiu del territori.
A partir d’aquí, per tant, la URV podrà continuar generant aquestes certificacions digitals de formacions avançades sota demanada de les empreses del territori, la qual cosa representarà un gran avenç per a la transformació educativa i professional del territori, ja que s’oferiran formacions que respondran a les necessitats concretes del teixit empresarial.
Les microcredencials universitàries, credencials derivades de formacions breus (menys de 15 crèdits), seran digitals, transportables i homologables a Europa, cosa que les convertirà en un passaport digital educatiu que facilitarà la mobilitat dins l’espai europeu. Aquestes formacions de curta durada estaran codissenyades amb empreses i entitats locals per identificar, promoure i retenir talent, contribuint així a transformar el Camp de Tarragona en un pol d’oportunitats.
Una microcredencial és un títol propi de postgrau. A alguna s’hi podrà accedir sense la necessitat de tenir una titulació universitària prèvia, la qual cosa permetrà que tant persones amb estudis superiors com aquelles sense titulació puguin beneficiar-se d’aquestes formacions, ampliant així l’oportunitat d’adquirir noves competències o de perfeccionar les habilitats professionals. Aquestes formacions seran modulars, cosa que permetrà acumular-les i combinar-les per obtenir credencials més àmplies dins un itinerari formatiu personalitzat.
Les microcredencials utilitzaran l’European Learning Model (ELM), impulsat per la Direcció General d’Ocupació de la Comissió Europea (DG-EMPL), que permetrà verificar i reconèixer fàcilment les microcredencials a nivell europeu, en línia amb les necessitats del mercat de treball, facilitant l’upskilling (major preparació per al propi lloc de treball) i el reskilling (capacitació per a un altre lloc de treball) dels professionals en sectors en creixement. Així, la URV es posicionarà com un actor clau en la transformació dels sectors productius, facilitant així la transició cap a una nova realitat europea definida per l’Estratègia Digital i el Pacte Verd.
Aquest projecte compta amb el suport del Vicerectorat de Valorització del Coneixement, Transferència i Ocupabilitat de la URV, el Servei TIC i el Comissionat de Govern Obert i TIC de la URV, juntament amb les empreses participants.