Convocatòria del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya: Programes de formació professional de l’àmbit laboral associats al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals per a persones treballadores ocupades
Organisme atorgant
Generalitat de Catalunya
Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya
Objecte
Obrir la convocatòria per a l’any 2024, per a la presentació de sol·licituds per a la concessió de subvencions destinades als programes de formació professional de caràcter transversal de l’àmbit laboral associats al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals per a persones treballadores ocupades que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.
Beneficiaris
a) Les entitats de formació acreditades per fer certificats de professionalitat i/o inscrites per fer formació en idiomes, en el corresponent Registre de centres i entitats de formació, amb instal·lacions permanents a Catalunya que permetin la impartició de les especialitats formatives sol·licitades i l’atenció a les persones participants.
b) La convocatòria pot preveure la participació d’agrupacions constituïdes per entitats de formació acreditades i/o inscrites en el corresponent Registre de centres i entitats de formació que permetin la impartició de les especialitats formatives sol·licitades i l’atenció a les persones participants.
Poden participar en les accions de formació previstes en aquesta Ordre, les persones treballadores ocupades en els termes i condicions que es determinen a continuació:
a) Les persones treballadores assalariades que presten els seus serveis en empreses privades o entitats públiques no incloses en l’àmbit d’aplicació dels acords de formació de les administracions públiques i que cotitzen a la Seguretat Social en concepte de formació professional per a l’ocupació.
b) Les persones treballadores que es trobin en alguna de les situacions següents: persones treballadores fixes discontinues en els períodes de no ocupació, persones treballadores que accedeixin a la situació de desocupació quan es trobin en període formatiu o persones treballadores acollides a la regulació d’ocupació en els seus períodes de suspensió d’ocupació. Les persones que es trobin en situació de suspensió de contracte o de reducció de jornada com a conseqüència d’un expedient de regulació temporal tenen la consideració de col·lectiu prioritari.
c) Les persones treballadores adscrites al sistema especial per a persones treballadores per compte aliena incloses en el règim general de la Seguretat Social durant els períodes d’inactivitat, el règim especial de persones treballadores autònoms, el del mar i a aquelles altres de la Seguretat Social que no cotitzin per formació professional.
d) Les persones cuidadores de les persones en situació de dependència poden participar en la formació de les accions formatives específiques pròpies de la seva activitat.
e) El personal al servei de les administracions públiques només pot participar en els programes de formació transversals previstos a la base 2 d’aquest annex, amb el límit màxim del 10% del total de persones participants del programa formatiu.
f) Les persones treballadores pertanyents a la plantilla de les entitats beneficiàries o proveïdores dels programes de formació regulats en aquesta Ordre, poden participar en les accions formatives que aquesta gestioni fins a un límit del 10% del total de persones participants del programa, sense superar, en cap cas, el límit del 10% del total de les seves persones treballadores en plantilla.
Les persones treballadores desocupades inscrites en el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. La participació de les persones treballadores desocupades no pot superar el 30% del total de persones participants. Dins d’aquests límits, a les convocatòries es podrà establir un altre percentatge en funció de la conjuntura del mercat laboral en cada moment. En cas de persones participants desocupades que realitzin una formació que impliqui un itinerari de qualificació, la participació computarà una única vegada als efectes del 30%.
Accions subvencionables
Les actuacions que se subvencionaran són les accions formatives conduents a l’obtenció de certificats de professionalitat, així com la formació en idiomes del Reial decret 930/2020, de 27 d’octubre, pel qual es modifiquen determinats reials decrets de qualificacions professionals per a l’adaptació de les unitats de competència d’idiomes al Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües, concretament:
a) Els programes de formació transversals.
b) Els programes de formació sectorials.
c) Programes de qualificació per completar la formació de participants en el procediment d’avaluació i acreditació de les competències professionals.
Despeses subvencionables
Es considera despesa subvencionable la que, de manera inequívoca, respongui a la naturalesa de l’activitat subvencionada, resulti estrictament necessària i es realitzi en el termini i les condicions que determini aquesta Ordre, així com les que puguin preveure les corresponents convocatòries. En cap cas, el cost dels béns o serveis subvencionats pot superar el seu valor de mercat.
Requisits
Els programes de formació han de contenir, almenys, la informació següent:
a) Experiència i capacitat tècnica en la gestió i execució d’accions formatives relacionades amb el programa de formació.
b) Programa de formació amb el desenvolupament, metodologia, seguiment del programa, avaluació i certificació de la formació i àrees prioritàries.
c) Instal·lacions i recursos previstos per impartir les accions formatives.
d) Abastament del programa de formació.
Característiques
Els programes de formació estan integrats per més d’una acció formativa, excepte en els programes de qualificació per completar la formació de les persones participants en el procediment d’avaluació i acreditació de les competències professionals, si així ho determina el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya en la corresponent convocatòria.
Les accions formatives poden impartir-se en les modalitats presencial, teleformació o mixta.
Termini de realització
El termini d’execució dels programes de formació subvencionables en aquesta Resolució és d’un any, a comptar a partir de l’endemà de la data de notificació de la resolució d’atorgament a l’entitat beneficiària i s’ha de realitzar segons el que regula la base 23 de l’annex 1 de l’Ordre EMT/214/2023, de 6 de setembre.
Dotació pressupostària
12.550.238,26 euros.
Quantia
L’import màxim de subvenció que pot sol·licitar una entitat està limitat al 100% de la seva xifra de negoci, amb un import màxim de 500.000,00 euros. Pel que fa a les especialitats relatives a l’adquisició de competències en llengües, el màxim sol·licitable és de 250.000,00 euros.
Lloc de presentació
Exclusivament per mitjans telemàtics i signades electrònicament, a través dels sistemes d’identificació i signatura electrònica que admet la Seu electrònica.
El formulari de sol·licitud normalitzat està disponible a l’apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya (https://web.gencat.cat/ca/tramits/) i a l’extranet de les administracions públiques catalanes EACAT (https://eacat.cat).
Termini de presentació
Comença les 9:00h del primer dia hàbil següent al de la publicació d’aquesta Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i finalitza el dia 4 de novembre de 2024 a les 14:00h.
Normativa
Convocatòria (DOGC núm. 9273 de 22.10.2024)
Bases reguladores (DOGC núm. 8998 de 12.09.2023)
Observacions
L’entitat beneficiària ha de presentar la justificació de la subvenció al Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya en el termini màxim de dos mesos després de l’acabament de la última acció formativa, amb la certificació de l’activitat formativa realitzada.