Dos seminaris en línia de l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic: Sobre la influència de la tecnologia en els resultats d’aprenentatge i sobre l’avanç de les habilitats socials i emocionals dels estudiants
PRIMER DEBAT “Com influeix la tecnologia en els resultats d’aprenentatge?”
2 de desembre de 2024 15:30-16:20 CET
A mesura que la tecnologia s’incorpora cada cop més a les nostres aules, els estudiants es beneficien realment de la seva integració o ens enfrontem a contratemps no desitjats? Molts educadors, pares i responsables polítics es pregunten si l’ús freqüent de la tecnologia millora els resultats d’aprenentatge. La participació digital afecta l’enfocament, la confiança i les habilitats de resolució de problemes dels estudiants o estem creant noves llacunes en les habilitats i la comprensió? Com influeixen les actituds dels estudiants i del professorat envers la tecnologia en la relació?
En aquest seminari web, parlarem de les conclusions clau de l’estudi pilot Learning in the Digital World realitzat a Alemanya per l’OCDE en col·laboració amb l’Institut Leibniz de Recerca i Informació en Educació i amb el suport de la Fundació Vodafone. L’estudi, que va incloure 730 estudiants de 46 centres de secundària, mesura les habilitats de pensament computacional dels estudiants, l’aprenentatge autoregulat en entorns digitals i les actituds dels estudiants envers les eines d’aprenentatge digital.
Inscripció … clicar aquí
SEGON DEBAT “Estratègies i pràctiques per avançar en les habilitats socials i emocionals dels estudiants: coneixements globals, reptes actuals i vies a seguir”
4 de desembre de 2024 13:00-14:00 CET
Què poden fer els educadors i els responsables polítics per fomentar el desenvolupament a llarg termini de les habilitats socials i emocionals? L’Enquesta d’habilitats socials i emocionals de l’OCDE posa de manifest els principals reptes per millorar les habilitats a les aules d’arreu del món. Les troballes també subratllen la importància d’equipar els professors amb coneixements actualitzats sobre els beneficis de gran abast de les habilitats socials i emocionals i oferir-los el suport necessari per integrar aquestes habilitats a les seves pràctiques docents.
Es produeix quan l’anàlisi de polítiques de l’OCDE mostra que habilitats com la col·laboració, l’empatia i la responsabilitat es poden ensenyar de manera eficaç en entorns educatius. Els avenços recents també mostren que aquestes habilitats es poden mesurar d’una manera més directa i comparable mitjançant tècniques innovadores, inclòs l’ús de tasques i jocs de comportament.
Quines orientacions i eines necessiten els responsables polítics i els professionals per impulsar el progrés real? En aquest seminari web, un grup d’experts discutirà les últimes troballes, estratègies i pràctiques per avançar en el desenvolupament social i emocional.
Inscripció … clicar aquí