Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Institut d’Estudis Catalans / Departament de Justícia: Avui el filòsof Francesc Torralba i la sociòloga Marina Subirats debatran si Catalunya és una societat religiosa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El Departament de Justícia organitza aquest debat amb motiu de la presentació del llibre “Religiositat i gestió de la diversitat a Catalunya”, que analitza les dades de la darrera enquesta sobre la temàtica

El debat, conduït per la periodista Laura Mor, tindrà lloc el dimarts 10 de desembre de 2024 a les set de la tarda a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme 47, Barcelona)

Aquest 10 de desembre se celebrarà un debat entre el filòsof i president del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, Francesc Torralba, i la sociòloga, gestora pública i política, Marina Subirats, sobre si Catalunya és una societat religiosa.

L’acte tindrà lloc a les set de la tarda a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme 47, Barcelona).

També intervindrà el director general d’Afers Religiosos Ramon Bassas. El debat serà conduït per la periodista especialitzada en l’àmbit religiós Laura Mor.

L’acte està organitzat amb motiu de la presentació del llibre Religiositat i gestió de la diversitat a Catalunya, que analitza les dades de la darrera enquesta sobre la temàtica. El llibre Religiositat i gestió de la diversitat a Catalunya és una obra coral amb articles d’anàlisi sobre les dades aportades i les principals qüestions tractades pel Baròmetre sobre la religiositat i sobre la gestió de la seva diversitat de 2023.

Així, diversos autors tracten qüestions com secularització, (des)creença i pertinença; l’expressió de la religiositat els catalans; la transmissió i la no transmissió de la religiositat entre generacions, el coneixement de la realitat religiosa que té la població catalana; el grau de contacte de la població catalana amb la diversitat religiosa; els prejudicis i la indiferència; la religiositat i polítiques públiques i religiositat i llengua.

Per la seva part, el Baròmetre de la Religiositat i de la Gestió de la seva Diversitat va néixer l’any 2014 amb la voluntat de conèixer com es posicionava la població catalana davant del fet religiós. Catalunya ha viscut una importantíssima transformació al llarg de les darreres dècades, tant pel que fa a la seva composició social, com pel que fa als imaginaris socials en què desenvolupa la seva vida la ciutadania. I aquestes transformacions han afectat també, i de ple, l’àmbit religiós. És una enquesta impulsada per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat, amb el suport tècnic del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO).

En acabar l’acte es lliurarà un exemplar del llibre als assistents i l’acte finalitzarà amb un petit refrigeri que permetrà la conversa més informal amb els protagonistes de la conversa i amb els autors del llibre.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere