Nou document de recerca acadèmica de la “League of European Research Universities (LERU)”: “Centres d’Ensenyament i Aprenentatge a les Universitats LERU en l’era de l’educació digital”
El suport a l’ensenyament i l’aprenentatge a les universitats s’ha desenvolupat significativament durant les últimes dècades i avui en dia sovint es fa a través dels anomenats “Centres d’Ensenyament i Aprenentatge (CTL)”. Un nou document informatiu de la League of European Research Universities (LERU) -“Centres for Teaching and Learning at LERU Universities in an age of digital education”-analitza diferents enfocaments d’aquests centres des d’una perspectiva d’educació digital i a partir de les pràctiques desenvolupades a les universitats LERU.
Ja fa molts anys que es van crear Centres d’Ensenyament i Aprenentatge per ajudar les universitats o facultats a millorar la docència i el desenvolupament professional. Més recentment, i a causa de l’augment de la importància de l’educació digital, els CTL han evolucionat cap a ecosistemes complexos de diferents unitats, serveis i estructures. L’enfocament dels CTL varia molt d’una institució a una altra, reflectint el context universitari particular en termes de cultura, estratègies, polítiques, etc.
El document publicat avui exposa el resultat d’un estudi dut a terme per experts en educació digital de LERU per descobrir diferents estructures i enfocaments dels CTL. El document comença amb una revisió de la literatura i després s’endinsa en les funcions, rols i perfils dels CTL. A partir de les pràctiques de les universitats LERU, es van identificar quatre dissenys organitzatius diferents en l’estudi i es van discutir en detall en el document.
A causa de les considerables diferències entre universitats, el document no proposa un model preferit o recomanat. En canvi, es descriuen els pros i els contres de cadascun dels quatre models, així com els problemes i bones pràctiques identificades per les universitats LERU. Les recomanacions finals, a través dels diferents models, s’adrecen a les institucions que estan plantejant, desenvolupant, redissenyant o ampliant el seu CTL.
Kurt Deketelaere, secretari general de LERU, afegeix: “Aquest document té com a objectiu arribar a aquelles persones de les universitats que estan buscant (re)organitzar el suport cada cop més complex per a l’aprenentatge i l’ensenyament. El document inclou moltes referències a pràctiques a les universitats LERU que són sens dubte una font d’informació interessant, però que esperem que també puguin ser una font d’inspiració.”
Document complet … clicar aquí