Al voltant de 112.000 alumnes de 4t de Primària i 2n d’ESO del País Valencià faran l’avaluació de diagnòstic del curs 2024-2025
La prova es durà a terme de manera digital el mes de maig i per primera vegada avaluarà el francès com a llengua estrangera en 2n de l’ESO
La directora general d’Innovació i Inclusió Educativa ha fet una primera reunió de coordinació amb els centres educatius
Els centres podran sol·licitar, a través d’una aplicació, la preferència de torns per a la realització de la prova
La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació del Govern Valencià, a través de la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa, ha organitzat una primera reunió de coordinació amb els centres educatius per a preparar la prova d’avaluació de diagnòstic que faran el mes de maig al voltant de 112.000 alumnes de 4t de Primària i 2n d’ESO de centres públics del País Valencià.
A la trobada (12/12/2024) ha assistit la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig, juntament amb representants d’equips directius dels centres educatius i experts en avaluació, amb el propòsit de compartir els aspectes clau del procés i presentar les novetats previstes per a este curs.
Els resultats preliminars d’esta prova, que des del curs passat es fa de manera digital, estaran disponibles al tancament del present curs escolar. En la trobada s’ha destacat la importància que els centres educatius participen per a assegurar uns resultats fiables i significatius.
La directora general d’Innovació Educativa, Xaro Escrig, ha destacat que esta prova és “essencial per a entendre millor les necessitats del nostre alumnat i enfortir el nostre sistema educatiu. L’avaluació de diagnòstic no és només un instrument de mesura, sinó una base sòlida per a la presa de decisions fonamentades que garantisca una educació inclusiva i de qualitat per a tots”.
Com a novetats, s’ha traslladat als centres que, per primera vegada, s’avaluarà l’idioma francès com a competència en llengua estrangera en 2n d’ESO, i així se suma a les competències avaluades el curs passat (competències matemàtiques i lingüístiques de castellà, valencià i anglès). A més, es llança una nova aplicació que permetrà als centres sol·licitar la preferència de torns per a la realització de l’avaluació de manera més eficient.
L’avaluació de diagnòstic, que marca la LOE-LOMLOE, és una ferramenta clau per a avaluar les competències de l’alumnat d’Educació Primària i Secundària, al mateix temps que permet identificar els factors contextuals que impacten en el seu rendiment acadèmic. La informació obtinguda resulta indispensable per al disseny de polítiques educatives més efectives i equitatives.
En els pròxims mesos, la Conselleria d’Educació farà reunions de seguiment amb equips directius per a afermar els detalls tècnics i garantir una adequada preparació dels centres. Així mateix, s’informarà degudament les famílies per a fomentar una comunicació fluida i una implicació activa de tots els agents educatius.
La resolució que regula esta avaluació pot consultar-se en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.