Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut Valencià de Cultura aposta per fomentar el pensament creatiu als espectadors a través de la “Comunitat IVC”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Aquesta iniciativa té com a objectiu fomentar la participació del públic i atreure’l al teatre

Es fan xerrades, col·loquis i trobades entre el públic i els equips artístics sobre els espectacles programats

L’Institut Valencià de Cultura (IVC), dependent de la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació del Govern Valencià, aposta per fomentar el pensament creatiu als espectadors a través de la “Comunitat IVC”.

Es tracta d’una iniciativa de mediació posada en marxa aquesta temporada per fomentar la participació del públic i atraure’l, per generar una comunitat de persones aficionades i vinculades als teatres de l’IVC.

La directora adjunta d’Arts Escèniques de l’IVC, Mª José Mora, ha assenyalat que l’IVC “té entre els principals objectius treballar en una programació diversa, compromesa amb el teatre clàssic i la creació contemporània, la qualitat, la innovació i la igualtat, procurant l’equilibri entre llenguatges, estètiques i formats de teatre, dansa i circ; però també té present el públic com a part fonamental i necessària en qualsevol àmbit de la cultura”.

En aquest sentit, ha apuntat que l’IVC “centra els seus esforços a aconseguir un públic actiu i compromès amb la cultura, per la qual cosa ha posat el focus en la creació de diferents comunitats intergeneracionals, que participen en accions de mediació que hem dissenyat al voltant de la programació, i que pretenen aprofundir-hi a través de la pràctica artística i la reflexió crítica”.

Així, a la “Comunitat IVC” un grup reduït d’espectadors podrà fer treballs reflexius i artístics al voltant de les diferents obres. A més, es fan xerrades, col·loquis i trobades entre el públic i els equips artístics sobre els espectacles programats després de les funcions, amb l’objectiu de fer més propers els plantejaments conceptuals i estètics presentats, així com de compartir l’experiència i les impressions del públic assistent.

Calendari trimestral

En concret, aquest trimestre s’han organitzat col·loquis amb els espectacles: ‘440 HZ’, ‘La Reina de l’Arga’, ‘El brot’ i ‘Plenamar’, aquest últim és producció pròpia de l’IVC.

‘Plenamar’ comptarà amb una mediació profunda sobre els materials, la metodologia de treball i l’univers creatiu de l’autora Begoña Tena i les directores Laia Porcar i Núria Vizcarro, destinat a col·lectius amb difícil accés a la cultura. L’activitat es desenvoluparà a València, Castelló de la Plana i Alacant amb els mediadors Anna Albaladejo, Marc Escrig i Pedro Granero.

També és rellevant la creació del Grup Jove amb alumnat de la Universitat de València, amb els quals l’IVC pretén fomentar l’escriptura crítica escènica en aquesta comunitat. A través de tallers teoricopràctics se li oferirà eines per a la valoració i descripció de propostes escèniques.

Així mateix, s’ofereixen funcions accessibles incorporant subtitulat, audiodescripció i llengua de signes a ‘El gran teatre del món’ i ‘Plenamar’ perquè els espectacles arribin al major nombre de persones possible. Plenamar comptarà a més amb una funció relaxada, que permeti acollir persones amb patrons d’interacció social no normalitzats o amb extrema sensibilitat a estímuls sensorials.

D’altra banda, hi haurà espai per a la formació de professionals amb tallers de dramatúrgia, entrenaments de dansa i diferents programes de suport a la creació local. Entre ells, el taller de dansa Tradició i ritu amb Pere Bodí, el Taller de moviment gent gran que acosta la dansa contemporània a persones de 65 a 82 anys, impartit per Vicent Gisbert, o el projecte pedagògic amb adolescents Ballem per estar junts, de Joaquín Collado.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere